«Απολογία» του Παπανδρέου για τα αρνητικά γκάλοπ

«Απολογία» του Παπανδρέου για τα αρνητικά γκάλοπ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απολογητικός» και ταυτόχρονα καθησυχαστικός για την κακή εικόνα που παρουσιάζουν το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ίδιος, στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις εμφανίσθηκε ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού της Βουλής, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό κ. K. Καραμανλή ότι «κάνει παιχνίδια με τα γκάλοπ».

Στη διάρκεια του Συντονιστικού, που είχε ως βασικό αντικείμενο τα πιθανά προβλήματα κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Γ. Παπανδρέου ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «δεν πρέπει να κρίνουμε τα γκάλοπ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάθε μήνα ως την τελική αξιολόγηση του ΠΑΣΟΚ». «Καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση της δυσπιστίας προς την κυβέρνηση και αυτό είναι αποτέλεσμα της δικής μας δουλειάς», πρόσθεσε και ζήτησε «να μην υπάρχει πανικός ή εγκλωβισμός στο εφήμερο των μετρήσεων της κοινής γνώμης» ή στην πολιτική ατζέντα που επιθυμεί να επιβάλει το Μαξίμου.

Απαντώντας στην κριτική πολλών στελεχών ότι στερείται προγραμματικού λόγου, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε μια νέα σημαντική φάση κατά την οποία θα διαμορφώσει πολιτικές προτάσεις για μια σειρά από σημαντικά θέματα, ενώ εκφράστηκε θετικά για τη λειτουργία του Συντονιστικού της Βουλής ακόμη και κατά την απουσία του, σημειώνοντας πως έχει «ωριμάσει» ως όργανο.

Η εκπαίδευση

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και τη θέσπιση του «δέκα» για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στην υπουργό Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου για τις επιδόσεις της. O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με «οικονομική λογική» τα θέματα της παιδείας και μεταθέτει το κόστος των επιλογών του στις ελληνικές οικογένειες. Επίσης, με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Γ. Φλωρίδη που αναφέρθηκε σε θετικό για την κ. Γιαννάκου άρθρο σε αντιπολιτευόμενη εφημερίδα σημείωσε πως η υπουργός Παιδείας κινείται «κάτω από τη βάση», αφήνοντας να διαφανεί παράλληλα ο ευρύτερος προβληματισμός του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το ΠΑΣΟΚ από τα ΜΜΕ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης η κ. Μαρία Δαμανάκη ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε κατά της ρύθμισης για τη θέσπιση «βάσης» για την είσοδο σε AEI και TEI επειδή «είναι πρόχειρη». O κ. A. Λοβέρδος ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει «προσωπική» παρέμβαση του κ. Παπανδρέου για την παιδεία με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς, παρέμβαση που δεν πρέπει να περιοριστεί σε μια απλή επίσκεψη σε κάποιο σχολείο. O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδέχθηκε τη σχετική εισήγηση, ζητώντας να είναι ισχυρή και η παρουσία των στελεχών του κόμματος σε τοπικό επίπεδο. O κ. Γ. Φλωρίδης σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να εγκλωβίζεται στην ατζέντα που διαμορφώνει η κυβέρνηση, ενώ ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας παρέθεσε στοιχεία για την ακρίβεια σε αγαθά που σχετίζονται με την εκπαίδευση.

Για τις συμπράξεις

Ο κ. K. Σπηλιόπουλος παρουσίασε κωδικοποιημένες τις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις συμπράξεις ιδιωτών-Δημοσίου. Μεταξύ άλλων, τονίζεται πως επιχειρείται να υποκατασταθεί το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και ότι από το νομοσχέδιο απουσιάζει ο εθνικός και περιφερειακός σχεδιασμός των έργων. Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Παπανδρέου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. M. Παπαϊωάννου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή