Κυβερνητική δέσμευση για το «Πάμε Στοίχημα»

Κυβερνητική δέσμευση για το «Πάμε Στοίχημα»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβεβαιώνει η κυβέρνηση ότι τα ασυμβίβαστα θα τηρηθούν στο ακέραιο στην υπόθεση της εισαγωγής των ελληνικών ομάδων στο «Πάμε Στοίχημα» και του ιδιοκτήτη της Ιντραλότ και μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού κ. Σωκ. Κόκκαλη. Κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, διατείνονταν χθες ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή κανενός είδους ρύθμιση, η οποία να διευκολύνει την εισαγωγή των ελληνικών ομάδων στο παιχνίδι του ΟΠΑΠ μέσω της «εικονικής» απομάκρυνσης του επιχειρηματία από τον εκτελεστικό του ρόλο στην Ιντραλότ.

Αντίδραση

Το θέμα προέκυψε μετά την προχθεσινή συνάντηση του κ. Κόκκαλη με τον υφυπουργό Αθλητισμού και κυρίως μετά τις δηλώσεις του κ. Γ. Ορφανού, οι οποίες ερμηνεύτηκαν από μερίδα του τύπου ως προαναγγελία εισαγωγής των ελληνικών ομάδων στο «Στοίχημα». Οι δηλώσεις του κ. Ορφανού προκάλεσαν την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία διά του συντονιστή Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Ανδρέα Λοβέρδου κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλο να αποσαφηνίσει πότε μετέβαλε και γιατί μετέβαλε η κυβέρνηση τη στάση που κρατούσε έναντι της υπόθεσης προεκλογικά. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι το 2004, όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ., με επικεφαλής τον πρόεδρό της, είχαν υποβάλει αίτημα για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής βάση του οποίου είχε κινηθεί και ο τότε εισαγγελέας και νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθν. Αμυνας κ. Γ. Ζορμπάς.

«Θα τηρηθούν τα αυστηρά ασυμβίβαστα, τα οποία ελέγχει η αρμόδια επιτροπή, αποτελούμενη από νομικούς», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. Ερωτηθείς αν μέσω της Επιτροπής που έχει συσταθεί αναζητείται νομικός «δούρειος ίππος» που θα επιτρέψει στον κ. Κόκκαλη να επιστρέψει «ξεπλυμένος», ο κ. Ρουσόπουλος κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην βγάζουν συμπεράσματα εκ του προχείρου. Ακόμη, δήλωσε άγνοια για τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες είναι θέμα ολίγων ημερών η εισαγωγή του Ολυμπιακού στο «Στοίχημα» και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση περιμένει το πόρισμα της Επιτροπής, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί «Υπάρχουν ασυμβίβαστα και τα ασυμβίβαστα θα τηρηθούν», κατέληξε ο κ. Ρουσόπουλος.

Προβληματισμός

Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη εξέφραζαν έντονο προβληματισμό για το ενδεχόμενο εισαγωγής των ελληνικών ομάδων στο «Πάμε Στοίχημα», καθώς, όπως έλεγαν, θα πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης, του παιχνιδιού και του πρωταθλήματος, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί η εντύπωση ότι η κυβέρνηση «σπρώχνει τους πολίτες στον τζόγο». Και πρόσθεταν: «Είναι θέμα αρχής» να μην μεταβάλλουμε την προεκλογική μας στάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή