H Αγκυρα «απειλεί» τώρα την Ευρώπη

H Αγκυρα «απειλεί» τώρα την Ευρώπη

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την απειλή ότι θα αποσύρει το ενδιαφέρον της για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, απαντά η Αγκυρα στις επισημάνσεις της E.E. ότι θα πρέπει να τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, προκειμένου να εξελιχθούν ομαλά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. «Εάν προτείνουν κάτι λιγότερο από την πλήρη ένταξη ή οποιουσδήποτε νέους όρους, θα φύγουμε. Και αυτή τη φορά θα είναι οριστικό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Την ίδια στιγμή από το Νιούπορτ της Ουαλλίας, όπου συνεδρίασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των «25», ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας κ. Πέτρος Μολυβιάτης υπογράμμιζε: «Υπάρχει σταθερή αντίληψη ότι η διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας – E.E., πρέπει να ξεκινήσει αφού βεβαίως υπάρξει η βεβαιότης ότι η Τουρκία εκπλήρωσε την υποχρέωσή της για την υπογραφή του πρωτοκόλλου και τη μετέπειτα εφαρμογή του προς όλα τα κράτη-μέλη χωρίς εξαιρέσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή