«Ημέρες καθημερινότητας» διοργανώνονται από το ΠΑΣΟΚ

«Ημέρες καθημερινότητας» διοργανώνονται από το ΠΑΣΟΚ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ημέρες της καθημερινότητας» σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εντός του Σεπτεμβρίου το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, αλλά και να πείσει την κοινή γνώμη ότι τα στελέχη του βρίσκονται «δίπλα στον κόσμο». Οι τρεις κύκλοι που θα αναδειχθούν στην παρούσα φάση είναι η υγεία, η παιδεία και η ακρίβεια. Στον χώρο της υγείας προγραμματίζεται, με ευθύνη του κ. E. Βενιζέλου, σειρά επισκέψεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με στόχο την καταγραφή των υφιστάμενων προβλημάτων, και τη συνεχιζόμενη έλλειψη προσωπικού. «Ημέρα της παιδείας» θα είναι η 12η Σεπτεμβρίου, οπότε και ξανανοίγουν τα σχολεία. O κ. Γ. Παπανδρέου αποδέχθηκε εισήγηση των κ.κ. Μαρίας Δαμανάκη και A. Λοβέρδου και στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκονται το πρωί σε όλα τα σχολεία του λεκανοπεδίου και της περιφέρειας.

Παράλληλα, αναζητείται και κάποιο άλλο σχετιζόμενο με την εκπαίδευση «γεγονός» με τη συμμετοχή του ίδιου του κ. Παπανδρέου, ώστε αυτή να μην περιοριστεί σε μια τυπική δήλωση μετά τον αγιασμό. Τέλος, από τους κ.κ. Αννα Διαμαντοπούλου και Χρ. Πρωτόπαπα προγραμματίζεται και «Ημέρα Ακρίβειας», που τοποθετείται χρονικά στα τέλη του μήνα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη γίνονται σκέψεις οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις να ενοποιηθούν επικοινωνιακά και να συνοδεύονται από φυλλάδια που θα αναδεικνύουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα «ελλείμματα» των κυβερνητικών επιλογών ανά τομέα. Εν τω μεταξύ, κινήσεις που θα οδηγούν στην ενίσχυση του «ηγετικού προφίλ» και της «πρωθυπουργικής εικόνας» του κ. Γ. Παπανδρέου σχεδιάζει η Χαριλάου Τρικούπη, καθώς η υπέρ του πρωθυπουργού κ. K. Καραμανλή διαφορά στους συγκεκριμένους δείκτες των μετρήσεων της κοινής γνώμης διευρύνθηκε τους τέσσερεις τελευταίους μήνες. Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνομιλητές του κ. Παπανδρέου -που χθες είχε μέχρι νωρίς το απόγευμα εν όψει ΔΕΘ συναντήσεις με φορείς της Θεσσαλονίκης- υποστηρίζουν πως η μακρά απουσία του προέδρου του κόμματος από την πολιτική επικαιρότητα λόγω των θερινών του διακοπών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υποχώρηση της πρωθυπουργικής του εικόνας. Ετσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται επίμονες εισηγήσεις να πυκνώσει τις εμφανίσεις του σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα. Πρώτον, να αρχίσει ένα κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς φορείς, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη. Δεύτερον, να συγκαλεί τακτικά το Πολιτικό Συμβούλιο και να παρίσταται σε όλες τις συνεδριάσεις του Συντονιστικού της Βουλής Τρίτον, να πραγματοποιήσει σειρά περιοδειών στην επαρχία. Τέταρτον, να είναι περισσότερο «παρών» στη Βουλή. Βεβαίως, κατά τις ίδιες πηγές η «κινητικότητα» του κ. Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να συνοδευτεί από την ανάδειξη εκ μέρους του, ενός σαφούς πολιτικού στίγματος, κάτι που έως τώρα δεν έχει συμβεί.

Ο κ. Γ. Παπαντωνίου

Σημαντικές επαφές στην Ισπανία και στη Γαλλία θα έχει την προσεχή εβδομάδα ο κ. Γ. Παπαντωνίου. Θα συναντηθεί στη Μαδρίτη με τον υπουργό Οικονομίας της Ισπανίας κ. Π. Σόλμπες. Στο Παρίσι, ο κ. Παπαντωνίου θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον πρώην Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Z. Ντελόρ και την υπουργό Αμυνας κ. Μισέλ Αλιό-Μαρί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή