Ηχηρά ονόματα φοροφυγάδων στο στόχαστρο

Ηχηρά ονόματα φοροφυγάδων στο στόχαστρο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H σταυροφορία του πρωθυπουργού κ. Κων. Καραμανλή κατά της μεγάλης και επώνυμης φοροδιαφυγής ξεκινάει αυτή την εβδομάδα. Τέσσερις χιλιάδες φάκελοι με διασταυρώσεις αγορών και πωλήσεων μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν συμπληρωθεί ήδη από τα συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, παραλαμβάνονται για περαιτέρω έλεγχο και επιβολή αυστηρών προστίμων από μια ομάδα 15 – 20 ελεγκτών που επελέγησαν με πλήρη μυστικότητα, από τον υπουργό Οικονομίας. O κ. Γ. Αλογοσκούφης, που έχει στα χέρια του τους φακέλους των φοροφυγάδων, δεν κρύβει την έκπληξή του βλέποντας «όλα τα μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κατεστημένου» να βαρύνονται με φοροκλοπή ΦΠΑ ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων. O υπουργός Οικονομίας προειδοποιεί ότι «οι φοροφυγάδες δεν θα κοιμούνται πλέον ήσυχοι» και ότι τα πρόστιμα που θα επιβληθούν θα είναι βαριά.

Η όλη επιχείρηση δίωξης της μεγάλης φοροδιαφυγής τελεί υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού ο οποίος πιστεύει ότι η επιβολή αυστηρών κυρώσεων και υψηλών προστίμων θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς την κοινωνία ότι «ουδείς και προπαντός οι μεγάλοι και ισχυροί επιχειρηματίες δεν είναι υπεράνω του νόμου», γεγονός που τελικά θα βοηθήσει να παγιωθεί ένα κλίμα φορολογικής συνείδησης.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που στο επίκεντρο της μάχης κατά της φοροδιαφυγής τίθενται οι μεγάλες επιχειρήσεις,. H σταυροφορία. δηλαδή, του κ. Κων. Καραμανλή πέραν των εισπρακτικών στόχων της έχει κυρίως πολιτικό χαρακτήρα, αφού αποβλέπει στην εφαρμογή του νόμου σε μια ισχυρή ομάδα συμφερόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή