Βρετανικές ακροβασίες πάνω από την Ακρόπολη

Βρετανικές ακροβασίες πάνω από την Ακρόπολη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H χθεσινή… αναγνωριστική πτήση των πιλότων του ακροβατικού σμήνους «Red Arrows» στον αττικό ουρανό, πάνω από την Ακρόπολη, ήταν αρκετή για να γοητεύσει τους λάτρεις των αεροπορικών επιδείξεων αλλά και όσους ανύποπτους είχαν την τύχη να απολαύσουν για λίγα δευτερόλεπτα τα κόκκινα βέλη να πετούν σε σχηματισμό, απέχοντας το ένα από το άλλο σχεδόν λίγα εκατοστά! Το κυρίως μέρος της ακροβατικής επίδειξης, πάντως, είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί σήμερα στις 5 μ.μ. πάνω από την παραλία του Παλαιού Φαλήρου, στον Φλοίσβο. Οι γνώστες των αεροπορικών επιδείξεων κάνουν λόγο για ένα από τα κορυφαία ακροβατικά σμήνη στον κόσμο και ο ελληνικής καταγωγής αρχηγός των Red Arrows, ο 34χρονος Ντίκι Πατούνας, υπόσχεται να εντυπωσιάσει κατά την πρώτη του «παράσταση» στον ουρανό που πρωτοαντίκρισαν οι πρόγονοί του.

Οι Βρετανοί ακροβάτες του ουρανού επρόκειτο να επισκεφθούν την Ελλάδα στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της πρώτης αεροπορικής επίδειξης που πραγματοποιείται στη χώρα με την επωνυμία «Αρχάγγελος». Το πρόγραμμα υποχρεώσεών τους ωστόσο δεν το επέτρεψε κι έτσι ανοίγουν την αυλαία των επιδείξεων λίγες ημέρες νωρίτερα.

Το σμήνος των Red Arrows αποτελείται από 10 εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου Hawk και όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα, «το σμήνος επιδεικνύει την επιχειρησιακή ικανότητα της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας και συνεισφέρει στην αμυντική διπλωματία προωθώντας τα συμφέροντα της βρετανικής πολεμικής βιομηχανίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή