Και η ΕΛ.ΑΣ. πάει… Θεσσαλονίκη

Και η ΕΛ.ΑΣ. πάει… Θεσσαλονίκη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή την εβδομάδα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Θεσσαλονίκη για την Ελληνική Αστυνομία και μάλιστα σε δύο επίπεδα. Το πρώτο αφορά την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της συμπρωτεύουσας για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας, που σχεδιάσθηκαν για τη ΔΕΘ και το δεύτερο κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση αιτημάτων. Υπολογίζεται ότι συνολικά περίπου 3.000 αστυνομικοί θα χρειασθούν προκειμένου να εφαρμοσθεί ο σχεδιασμός ασφάλειας που έγινε. Ηδη έχει αρχίσει η μετακίνηση δυνάμεων από επαρχιακές Αστυνομικές Διευθύνσεις προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ διμοιρίες της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης (YMET) πρόκειται να ταξιδέψουν και από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη. Οι επικεφαλής του σχεδιασμού ασφάλειας έχουν ακόμη έναν «πονοκέφαλο», καθώς στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται στη συμπρωτεύουσα ο Ρώσος πρόεδρος κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Αγιον Ορος. Ενα ξεχωριστό σχέδιο ασφάλειας θα υλοποιηθεί γι’ αυτόν.

Προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος επεισοδίων, έχουν ήδη υπάρξει επαφές τόσο της πολιτικής όσο και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ. ΑΣ. με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και έχουν οριοθετηθεί οι χώροι στους οποίους θα επιτραπεί η προσέγγιση των συγκεντρωθέντων διαδηλωτών, ενώ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ανέλαβαν τη δέσμευση περιφρούρησης των συγκεντρώσεών τους. Στη Θεσσαλονίκη θα διαδηλώσουν και τα Σώματα Ασφαλείας. Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες ανακοίνωσαν ότι την προσεχή Παρασκευή θα προβούν σε πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία, καθώς δεν υλοποιήθηκαν τα συμφωνηθέντα περί αναγνώρισης του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού. Μάλιστα, έχει προγραμματισθεί η μετακίνηση διαδηλωτών από την Αθήνα με πούλμαν.

Τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας, καθώς ενδεχόμενα επεισόδια θα αμαυρώσουν την εικόνα της ΔΕΘ. Ετσι, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης, που μετέβη στη Θεσσαλονίκη χθες και σήμερα θα ανακοινώσει τα μέτρα αναδιάρθρωσης των εκεί υπηρεσιών της αστυνομίας, θα παραμείνει στη συμπρωτεύουσα μέχρι αύριο, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή