Τα πεπραγμένα «αγίων» στο ΣτΕ

Τα πεπραγμένα «αγίων» στο ΣτΕ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εξεταστεί τελικώς, λόγω της σοβαρότητος της υπόθεσης, η προσφυγή του καθαιρεθέντος μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονος, καθώς και δύο προσφυγές πολιτών κατά της απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με την οποία μετατέθηκε ο μητροπολίτης Ανθιμος από την Αλεξανδρούπολη στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Οι δύο προσφυγές, που θα συζητηθούν τους δύο πρώτους μήνες του 2006, παρουσιάζουν ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να κριθούν καίρια ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία, όπως η διαδικασία ψηφοφορίας των Ιεραρχών της Συνόδου.

Ο απομακρυνθείς από την Εκκλησία, πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, ζητεί ειδικότερα, να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη με τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας, η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με την οποία καθαιρέθηκε από το αξίωμά του. Στον δεκάλογο επιχειρημάτων που προβάλλει ο πρώην μητροπολίτης, γίνεται αναφορά σε «πρακτικές της Εκκλησίας που θυμίζουν «Ιερά Εξέταση»».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή