«Δούρειος Ιππος» υπέρ Σ. Κόκκαλη

«Δούρειος Ιππος» υπέρ Σ. Κόκκαλη

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νομικές «κατασκευές» και περιορισμούς που ως «εμπόδιο» θα έχουν το 33,33%, προτείνεται το ξεπέρασμα του ασυμβίβαστου που έχει ο επιχειρηματίας Σ. Κόκκαλης, πρόεδρος και βασικός μέτοχος του Ολυμπιακού και της Intralot συνάμα, σε σχέση με την υπαγωγή της ομάδας στο Στοίχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι για την υπαγωγή των ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα θα περιγραφούν με σαφήνεια ασυμβίβαστα και κωλύματα στον κανονισμό του παιχνιδιού, με νομικό «δούρειο ίππο» επιδιώκεται να «εξομαλυνθεί» η διπλή ιδιότητα του βασικού παράγοντα ΠΑΕ και του βασικού μετόχου στην εταιρεία που διοργανώνει και διαχειρίζεται το Στοίχημα.

Αξιόπιστες πηγές από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρουν ότι για να ξεμπλοκαριστεί η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο κουπόνι του Στοιχήματος προτείνεται μια λύση που δεν θα θίγει κατ’ ελάχιστο τον κ. Κόκκαλη και τις δύο ασυμβίβαστες ιδιότητές του: Ειδικότερα συστήνεται:

1. Να θεσπιστεί ασυμβίβαστη η θέση βασικού παράγοντα σε ΠΑΕ αν αυτός ταυτόχρονα κατέχει ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας (δηλαδή 33,33%) στην εταιρεία που οργανώνει το Στοίχημα και

2. Να μην επιτρέπεται να έχει εκτελεστική θέση στο Δ.Σ. της εταιρείας στοιχημάτων, παράγων ΠΑΕ.

Με ένα λόγο η εισήγηση που φέρεται ότι προκύπτει από τον νομικό σύμβουλο του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Δημητρίου, «προσαρμόζει» τα ασυμβίβαστα κατά τρόπο που ουσιαστικά καθίστανται συμβατά με τους ρόλους και τα ποσοστά που σήμερα ο κ. Κόκκαλης κατέχει στον Ολυμπιακό και στην Ιntralot.

Προσωπική συμμετοχή

Ο κ. Κόκκαλης εμφανίζεται με προσωπική συμμετοχή στην Intralot που μόλις ξεπερνά το 23% έπειτα από πολλαπλές ρευστοποιήσεις πακέτων μετοχών. Ωστόσο, πολύ εύκολα με τα ποσοστά που κατέχουν στην ίδια εταιρεία πρόσωπα που εμφανίζονται σε Intralot και Ολυμπιακό ή και συγγενικά του πρόσωπα εξασφαλίζεται το 33,33%. Ετσι, για να είναι τέλειο το νομικό έγκλημά του απομένει να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Intralot και να αρκεστεί σε ρόλο μέλους του Δ.Σ. με μη εκτελεστική ευθύνη.

Αν δεν επιλεγεί το έτερο νομικά κατασκεύασμα (του ποσοστού κάτω του 5%) για να τακτοποιηθούν τα «ασυμβίβαστα», τότε ο πρόεδρος της Intralot θα μπει στον κόπο… κάποιων γονικών παροχών ή κάποιων αναγκαστικών μεταβιβάσεων μετοχών σε φίλια χέρια. Πάντως, αυτοί οι νομικοί σχεδιασμοί δεν βρίσκουν σύμφωνα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης που κάνουν λόγο για πολιτικό αναχωρητισμό σε ένα θέμα αρχής που είναι σε θέση να εγείρει ηθικό, αλλά και ουσιαστικό ζήτημα σε σχέση και με την αξιοπιστία του κρατικού στοιχήματος. Την τελική απόφαση ασφαλώς θα τη λάβει ο πρωθυπουργός και θα γνωστοποιηθεί μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ, γι’ αυτό και οι ελληνικές ομάδες θα μπουν στο κουπόνι του Στοιχήματος την τρίτη ή τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

– Στο εσωτερικό της ΟΠΑΠ A.E. πηγές αναφέρουν ότι μεγάλη έρευνα προκάλεσε προ τριμήνου ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο, αλλά και «ασυμβίβαστο» εύρημα όπως συγγενής μετόχου στην εταιρεία στοιχημάτων με εμπλοκή και στα αθλητικά δρώμενα συνάμα, εμφανίζεται ως νικητής στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ με λάφυρο μερικά εκατομμύρια ευρώ! Ενδιαφέρον θα είχε η κατάληξη της έρευνας της ΟΠΑΠ A.E. πέραν αυτής της σύμπτωσης, δεδομένου ότι σε κοινούς θνητούς προκαλεί ανακλαστικά… αγανάκτησης, όχι φυσικά για τη θεία τύχη της συγγενούς εξ αγχιστείας, αλλά για τις διαβολικές συμπτώσεις…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή