Επίθεση Παπανδρέου κατά Ν.Δ. – MME

Επίθεση Παπανδρέου κατά Ν.Δ. – MME

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό έντονη πίεση από την υπόγεια εσωκομματική αμφισβήτηση και την κριτική που του ασκείται από MME, άλλοτε άκρως φιλικά προς το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Παπανδρέου προτίθεται το αμέσως επόμενο διάστημα να εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης με επίκεντρο τα ζητήματα της διαφάνειας και της διαπλοκής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γ. Παπανδρέου δέχεται μάλιστα εισηγήσεις να αναφερθεί σε συγκεκριμένα «ονόματα» επιχειρηματιών που, όπως υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, ευνοούνται από την κυβέρνηση. Το ίδιο εξάλλου είχε πράξει και στις αρχές του καλοκαιριού, όταν από το βήμα της Βουλής είχε αναφερθεί ονομαστικά στους κ. Σ. Κόκκαλη και Γ. Μπόμπολα.

Ενδεικτικό του προβληματισμού που επικρατεί συνολικά στο ΠΑΣΟΚ για την αρνητική εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το γεγονός ότι το ζήτημα της διαφάνειας απασχόλησε επί μακρόν τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού της Βουλής παρότι μόνο προγραμματισμένο θέμα ήταν η ακρίβεια.

Ειδικότερα, ο κ. Απ. Κακλαμάνης ζήτησε το ΠΑΣΟΚ «να χτυπήσει» την κυβέρνηση για την προωθούμενη αγορά των F-16, ενώ αναφέρθηκε στο τελευταίο αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ γκάλοπ -ο κ. Παπανδρέου είπε «πως δεν είναι θέμα κουβέντας οι δημοσκοπήσεις, αλλά δουλειά μας να αποκαλύπτουμε την κυβέρνηση»- και στη φιλολογία ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να παρακάμψει το ασυμβίβαστο με τον κ. Σ. Κόκκαλη κατά την εισαγωγή των ελληνικών ομάδων στο «Πάμε Στοίχημα». Την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα, επισήμανε και ο κ. X. Καστανίδης.

Από την πλευρά τους, οι κ. A. Λοβέρδος και N. Αθανασάκης αντέτειναν πως το ΠΑΣΟΚ έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση τουλάχιστον τρεις φορές εντός και εκτός της Βουλής.

Ο κ. Λοβέρδος παρατήρησε πάντως πως τα στελέχη και οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ δεν προβάλλονται επαρκώς από τα MME, αν και πρόσθεσε πως πρόκειται για «έμπειρο κόμμα που μπορεί να κινηθεί σε ένα εχθρικό «μιντιακό» περιβάλλον». Τέλος, ο κ. Παπαϊωάννου υποστήριξε πως το νομοσχέδιο για τις συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτών θα αποτελέσει όχημα για την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Η ακρίβεια

Ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να τοποθετηθεί περιοριζόμενος να προτρέψει τα στελέχη να τοποθετούνται σε κάθε κυβερνητική ενέργεια ή παράλειψη και να βρίσκονται «δίπλα στον κόσμο». O κ. Παπανδρέου απένειμε επίσης εύσημα στον Τομέα Εμπορίου -υπό τους κ. Αννα Διαμαντοπούλου, Ροδούλα Ζήση και Χρ. Πρωτόπαπα- που χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσίασε αναλυτικούς πίνακες με στοιχεία για την έξαρση της ακρίβειας σε προϊόντα και υπηρεσίες τον τελευταίο χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή