3.000 προσλήψεις για τα ΚΕΠ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόσληψη 2.469 μονίμων υπαλλήλων για τις ανάγκες λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών στους δήμους και τις κοινότητες όλης της χώρας, αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση οι υφυπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος και Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας. Με τη σύσταση των θέσεων αυτών γίνεται το πρώτο και το πλέον σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της οριστικής διευθέτησης του ζητήματος για στελέχωση των ΚΕΠ με μόνιμο προσωπικό και όχι συμβασιούχους. H σύσταση των θέσεων, καθώς και η διαδικασία της προκήρυξης για την πλήρωσή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου. H προκήρυξη που θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ θα είναι ενιαία για την πρόσληψη των υπαλλήλων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην εμπειρία των υποψηφίων με κλιμακωτή μοριοδότησή τους, ανάλογα με τα εξάμηνα προϋπηρεσίας, ώστε να διεκδικήσουν τις θέσεις οι συμβασιούχοι που απασχολούνται σήμερα ή έχουν απασχοληθεί σε ΚΕΠ στο παρελθόν.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, επίσης, ολοκληρώνεται η τελική επεξεργασία αντίστοιχης υπουργικής απόφασης για τη σύσταση επιπλέον 447 θέσεων μονίμου προσωπικού για τα ΚΕΠ των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Επαρχείων.

Η σύσταση περιλαμβάνει και τις τρεις κατηγορίες εκπαίδευσης και συγκεκριμένα, πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε ποσοστό θέσεων 56,71%, τεχνολογική 18,43% και δευτεροβάθμια 24,85%.

O κ. Ανδρεουλάκος δήλωσε χθες ότι στόχος του υπουργείου είναι η συντριπτική πλειονότητα του 75% των απασχολουμένων στα ΚΕΠ να είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εξειδικευμένοι στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Παράλληλα, δύο νέα ΚΕΠ ανοίγουν τις «πύλες» τους στη Θεσσαλονίκη, το ένα εκ των οποίων θα εγκατασταθεί εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Το ΚΕΠ του Δήμου Ωραιοκάστρου (Θεσσαλονίκης και Υψηλάντου) θα εγκαινιάσει αύριο, ο κ. Ανδρεουλάκος, ενώ το παράρτημα που θα στεγάζεται εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα εγκαινιάσουν το Σάββατο, με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παν. Ψωμιάδη και τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή κ. Γιάννη Αντωνόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή