Σεμινάριο – ελπίδα για το μέλλον του OHE

Σεμινάριο – ελπίδα για το μέλλον του OHE

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρωμα ελπίδας και γεύση ειλικρινούς και βαθύτατης προσδοκίας ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, μέσω της σχεδιαζόμενης μεταρρύθμισής του, θα ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες για τη διαφύλαξη της ειρήνης και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχε το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα με πρωτοβουλία της σουηδικής πρεσβείας, για το παρόν και το μέλλον του ΟΗΕ.

Στο σεμινάριο αυτό, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Σουηδού Νταγκ Χάμαρσγκελντ, που διετέλεσε γ.γ. του Οργανισμού την περίοδο 1953 έως 1961 -όταν έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα, κατά τη διάρκεια ειρηνευτικής αποστολής- μίλησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας κ. Χανς Ντάλγκρεν, ο Ελληνας ομόλογός του κ. Π. Σκανδαλάκης, ο πρέσβης κ. Βύρων Θεοδωρόπουλος, καθώς και ο καθηγητής, στενός συνεργάτης του Νταγκ Χάμαρσγκελντ, κ. Στ. Λίνερ.

«Τα κράτη-μέλη του OHE πρέπει να επιβεβαιώσουν την υποστήριξή τους στον Οργανισμό για τη διασφάλιση της διεθνούς ειρήνης, την επίλυση των διαφορών και την εδραίωση της ειρηνικής συνεργασίας των λαών», υπογράμμισε ο κ. Σκανδαλάκης.

Στην αναγκαιότητα της δημιουργίας μιας επιτροπής για την οικοδόμηση της ειρήνης σε περιοχές του κόσμου που εξέρχονται από συρράξεις, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ντάλγκρεν, υποστηρίζοντας την προοπτική διεύρυνσης του αριθμού των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή