Το… κόκκινο χρώμα του πρόδωσε τον ληστή

Το… κόκκινο χρώμα του πρόδωσε τον ληστή

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Λήστεψε τράπεζα στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, αρπάζοντας 100.000 ευρώ αλλά την… έβαψε.

Ο ειδικός μηχανισμός που υπήρχε στο εσωτερικό του κυτίου μεταφοράς χρημάτων και τον οποίο είχε αποσπάσει από τη χρηματαποστολή της Εθνικής Τράπεζας, λίγα λεπτά μετά την απομάκρυνσή του ενεργοποιήθηκε εκτοξεύοντας ανεξίτηλη μπογιά που χρωμάτισε τον ίδιο και τα χρήματα. Δυο ώρες αργότερα ο 40χρονος πλανόδιος μικροπωλητής συνελήφθη από άντρες του Λιμενικού Σώματος σε κοντινή ερημική παραλία της Ολυμπιάδος Χαλκιδικής.

Προχθές το πρωί, ο δράστης, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς σκόπευε να ληστέψει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Σταυρό. Οταν όμως είδε τον υπάλληλο της χρηματαποστολής να βγαίνει από την τράπεζα άλλαξε σχέδιο στοχεύοντας στο μεγαλύτερο ποσό και με την απειλή πιστολιού τον ανάγκασε να του δώσει το κυτίο μεταφοράς χρημάτων που περιείχε 100.000 ευρώ. Κατόπιν επιβιβάστηκε σε I. X. αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει και ήταν σταθμευμένο κοντά στο θωρακισμένο όχημα της χρηματαποστολής και ανέπτυξε ταχύτητα. Ωστόσο, μετά έρευνες αστυνομικών και λιμενικών εντοπίστηκε σε ερημική παραλία, τη στιγμή που προσπαθούσε να βγάλει την μπλούζα που φορούσε και να καθαρίσει τα χρήματα, τα οποία είχαν βαφτεί από το κόκκινο υγρό.

Οι λιμενοφύλακες τον συνέλαβαν και σ’ έναν κοντινό θάμνο που τους υπέδειξε βρήκαν το κουτί με τα χαρτονομίσματα, το καπέλο κι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. O 40χρονος είχε καταφέρει να ξεχωρίσει 9.700 ευρώ που ήταν… λιγότερο βαμμένα. Σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, κ. Στέργιο Αποστολίδη η ειδική αμπούλα «έσκασε» μέσα στο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα στη θέση του συνοδηγού όπου είχε τοποθετήσει το κυτίο ο 40χρονος, με αποτέλεσμα να τον χρωματίσει κι αυτόν στο πρόσωπο, στα ρούχα και στα χέρια. Οπως διευκρίνισαν οι αστυνομικοί ο ειδικός μηχανισμός της κόκκινης αμπούλας ενεργοποιείται με την παρέλευση λίγων λεπτών από τη ληστεία. Για να μην «εκραγεί» πρέπει να τοποθετηθεί σε κατάλληλη υποδοχή που διαθέτουν τράπεζες και χρηματαποστολές. Τα κόκκινα στίγματα στο δέρμα πάντως χρειάζεται να περάσουν χρόνια για να καθαρίσουν εντελώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή