Υπονόμευση Γιώργου βλέπει η X. Τρικούπη

Υπονόμευση Γιώργου βλέπει η X. Τρικούπη

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σχεδιασμό και κατασκευή σεναρίων που έχουν στόχο την πρόκληση κρίσης ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε η Χαριλάου Τρικούπη την κυβέρνηση, με αφορμή σχετική αποστροφή του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη.

Το επιτελείο του κ. Γ. Παπανδρέου εκτιμά πως η κυβέρνηση επιδιώκει να πλήξει την εικόνα του προέδρου του κόμματος, καθώς και τη δημιουργία ενός νέου κύκλου εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προωθήσει το επόμενο διάστημα, χωρίς μείζονες αντιδράσεις, μέτρα με πολιτικό κόστος. Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου πιστεύουν πως στη συγκεκριμένη κατεύθυνση η κυβέρνηση «υποβοηθείται» και από ορισμένα MME, τα οποία το τελευταίο διάστημα ασκούν συστηματική κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη είναι η οξύτατη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. N. Αθανασάκη στις δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη. O κ. Αθανασάκης σημείωσε πως «η δημόσια επίσημη δήλωση του υπουργού Οικονομίας της κυβέρνησης Καραμανλή για δήθεν κρίση ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δείχνει ακριβώς πως από την πλευρά της κυβέρνησης και της Ν.Δ. ονειρεύονται και σχεδιάζουν τέτοια σενάρια, και ποιοι έχουν τέτοιους ευσεβείς πόθους. Τα σενάρια και οι ευσεβείς πόθοι θα διαψεύδονται κάθε μέρα από την πραγματικότητα».

Ο κ. Παπανδρέου σε συνάντηση που είχε χθες με το προεδρείο της ΓΣΕΕ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του προς τα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ, την ίδια ώρα, η επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ ασκούσε συνολικά κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική. H κ. Βάσω Παπανδρέου ανέφερε πως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οκτώ στους δέκα πολίτες διαφωνούν με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας. Ενώ πρόσθεσε πως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης «καταρρέει» και ότι η κατάσταση σε επίπεδο «πραγματικής οικονομίας είναι πολύ άσχημη».

Η κ. Βάσω Παπανδρέου αμφισβήτησε ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του οικονομικού επιτελείου για ανάπτυξη με ρυθμό 3,7%. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «δημιουργική λογιστική» με αφορμή την προωθούμενη τιτλοποίηση οφειλών του Δημοσίου και έκανε λόγο για δραματική υστέρηση στην απορρόφηση πόρων από το Γ΄ ΚΠΣ. Τέλος, η κ. Βάσω Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της στο πεδίο της οικονομίας προωθεί «τη μεταφορά εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους». «Εχουμε μια αύξηση της ανεργίας και μια υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας και πλέον η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ασχοληθεί σοβαρά με την οικονομία, γιατί τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και η αξιοπιστία της έχει πλέον αρχίσει να μην είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι για οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση», κατέληξε η κ. Βάσω Παπανδρέου.

Ο κ. Φλωρίδης

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη συζήτηση εντός του ΠΑΣΟΚ για τον ρόλο συγκεκριμένων MME στην τρέχουσα συγκυρία, ο κ. Γ. Φλωρίδης δήλωσε (στον «Αλφα 98,9») πως «δεν μας φταίνε σε τίποτα αυτή τη στιγμή τα MME. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας της αντιπολίτευσης και η δικαίωση θα έλθει». Επίσης, χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» το ΠΑΣΟΚ να απευθύνει πρόταση συνεργασίας στο KKE εν όψει των επερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή