Κοινωνική ένταση καλλιεργείται από Παπανδρέου

Κοινωνική ένταση καλλιεργείται από Παπανδρέου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινωνική, εργασιακή και πολιτική οξύτητα, σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη για την περαιτέρω οικονομική πορεία της χώρας συγκυρία, καλλιεργεί το ΠΑΣΟΚ, υπό το βάρος των πολλαπλών εσωκομματικών πιέσεων και αμφισβητήσεων που δέχεται ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να υιοθετεί πλήρως τα εκτός των αντοχών της οικονομίας αιτήματα της ΓΣΣΕ, τα οποία επαναδιατύπωσε χθες ο κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος, ζητώντας από τη Θεσσαλονίκη «τερματισμό της κλιμακωτής λιτότητας που συνεχίζεται», αλλά και τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης καθώς και μεγάλες αυξήσεις στο ΕΚΑΣ. Επίσης, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Γ. Παπανδρέου απέρριψε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους το νομοσχέδιο για τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε συγκεκριμένα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να υπερψηφίσει ένα νομοσχέδιο «που επιτρέπει στην όποια διυπουργική επιτροπή να συναλλάσσεται απ’ ευθείας με το οικονομικό κεφάλαιο χωρίς καμία ασφαλιστική δικλίδα».

Η επιλογή του κ. Γ. Παπανδρέου να τροφοδοτήσει την ένταση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κλιμάκωση της αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι στο δείπνο που παρέθεσε προχθές ο κ. Γ. Παπανδρέου στους βουλευτές του B΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής, το σύνολο σχεδόν των μετεχόντων τον προέτρεψε να είναι πιο «σκληρός» με όσους εντός του ΠΑΣΟΚ ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές.

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου περιορίστηκε -μέσω του κ. Δ. Ρέππα- σε «συστάσεις» προς τον κ. Π. Σγουρίδη, παρ’ ότι ο τελευταίος υπερψήφισε άρθρα του νομοσχεδίου για τις συμπράξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή