Ακήρυχτος ρωσο-ουκρανικός πόλεμος

Ακήρυχτος ρωσο-ουκρανικός πόλεμος

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ακήρυχτος ρωσο- ουκρανικός πόλεμος μαίνεται τα τελευταια χρόνια στην ιερά Μονή Παντελεήμονος γύρω από την πρωτοκαθεδρία στο μοναστήρι.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης οι ουκρανικής καταγωγής μοναχοί απέκτησαν πλειοψηφία έναντι των Ρώσων τους οποίους σιγά σιγά εκτόπισαν ακόμα και από τη διοίκηση της Μονής.

Ετσι σήμερα το ρωσικό μοναστήρι έχει περάσει στα χέρια των Ουκρανών, εξέλιξη ανεπιθύμητη από τους Ρώσους οθρθόδοξους και από την εκκλησία τους που πιέζει για να στείλει Ρώσους μοναχούς, ώστε να μετατραπεί ο σημερινός συσχετισμός.

Μάλιστα σε μια προσπάθεια να προσεταιριστεί τον Ουκρανό ηγούμενο Ιερεμία η Μόσχα του χορήγησε πέρισυ ρωσικό διαβατήριο, ενώ ο κύριος Πούτιν χθες του επέδωσε παράσημο φιλίας. Ωστόσο, το θέμα έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις καθώς η ματαίωση τον περασμένο Αύγουστο της επίσκεψης του προέδρου της Ουκρανίας κ. Βίκτωρ Γιουτσένκο αποδίδεται από αγιορείτικες πηγές σε παρέμβαση του πατριάρχη Ρωσίας κ. Αλέξιου, ωστε να προηγηθεί αυτή του κ. Πούτιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή