Παπανδρέου: Κοινωνική αναλγησία

Παπανδρέου: Κοινωνική αναλγησία

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού κ. K. Καραμανλή, τον οποίο κατηγόρησε για «κοινωνική αναλγησία», εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, αποστέλλοντας μήνυμα ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα παράσχει πλήρη στήριξη στις αναμενόμενες κοινωνικές αντιδράσεις έναντι του δεύτερου κύκλου μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και της νέας εισοδηματικής πολιτικής. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας αποτιμήθηκε η παρουσία του κ. K. Καραμανλή στη ΔΕΘ, αλλά και αντηλλάγησαν απόψεις εν όψει της εμφάνισης του κ. Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «O κ. Καραμανλής δεν έπεισε ότι έχει σχέδιο για τη χώρα. Αλλα έλεγε χθες, άλλα λέει σήμερα, άλλα θα μας πει αύριο. Και βέβαια το αυτοκρατορικό ύφος, η αλαζονεία και η κοινωνική αναλγησία δεν μπορούν να κρύψουν την έλλειψη αυτού του σχεδίου». Παράλληλα, στη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε κατ’ επανάληψιν τον πρωθυπουργό «παρατηρητή» που προβαίνει σε επιλογές επιζήμιες για τη χώρα. O κ. Παπανδρέου κατέληξε σημειώνοντας πως «ο Ελληνας θέλει μια κυβέρνηση που να είναι κοντά του, να έχει κοινωνική ευαισθησία, αλλά και να ξέρει πού θα πάει ο τόπος. Αυτό εκφράζει το ΠΑΣΟΚ».

Στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης όλα τα κορυφαία στελέχη συμφώνησαν πως κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να κινηθεί σε δύο άξονες: Πρώτον, να επιχειρήσει να αποδομήσει το «προφίλ» του πρωθυπουργού. Και, δεύτερον, να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις.

Κριτική

Από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που έλαβαν τον λόγο, μεταξύ άλλων, ο κ. Θ. Πάγκαλος υποστήριξε πως η Ν.Δ. ανήλθε στην εξουσία με το σύνθημα «κάτω οι κλέφτες» και θα φύγει με το σύνθημα «κάτω οι ψεύτες». H κ. Βάσω Παπανδρέου σημείωσε πως πλέον η πορεία της οικονομίας εγκυμονεί κινδύνους, ενώ η κ. Μιλένα Αποστολάκη είπε πως θα πρέπει να αναδειχθεί ότι ο πρωθυπουργός άλλα έλεγε πέρυσι και άλλα λέει φέτος. Τέλος, σε δηλώσεις της η κ. Αννα Διαμαντοπούλου υποστήριξε πως υπήρξε πλήρης ασυνεννοησία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών για το επίδομα θέρμανσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή