Κονδύλια για την πληροφορική

Κονδύλια για την πληροφορική

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μετάβαση στο ηλεκτρονικό Δημόσιο και η πάταξη της γραφειοκρατίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Ηταν μία από τις τακτικές συναντήσεις του πρωθυπουργού, για θέματα τα οποία αφορούν την «Κοινωνία της Πληροφορίας», δήλωσε εξερχόμενος ο υπουργός, θέτοντας ως προτεραιότητα την πληροφορική και, ιδίως, τη μηχανοργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Αναφερόμενος στους ρυθμούς απορρόφησης των κονδυλίων, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «στον ενάμιση χρόνο που έχουμε την ευθύνη της διαχείρισης του προγράμματος αυτού οι ρυθμοί έχουν υπερεξαπλασιασθεί».

Από την άλλη, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο υπουργός απαντά στις αιτιάσεις για δήθεν προσλήψεις 225.000 ατόμων, που έγιναν μέσα σε 15 μήνες και καταγράφονται σε εφημερίδα της αντιπολίτευσης. O κ. Παυλόπουλος επανέλαβε την απάντηση που έδωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη δημόσια διοίκηση λέγοντας ότι «το 80% των περιπτώσεων, οι οποίες αναφέρονται ως νέες προσλήψεις, είναι ανανεώσεις συμβάσεων, κυρίως στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έρχεται και εγκρίνει τις ανανεώσεις των συμβάσεων, πολλές από τις οποίες γίνονται βαθμιαία αορίστου χρόνου. Εμφάνισαν ως προσλήψεις, το σύνολο των εγκριτικών αποφάσεων, ακόμα και εκείνες που πρόκειται να προκηρυχθούν στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αποσαφηνίζοντας ότι «ούτε μια φορά δεν έγινε παραβίαση του ΑΣΕΠ».

Σε ό,τι αφορά το μέλλον όσων εργάζονται στις ΔΕΚΟ, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «και εκεί θα υπάρξει μια επέκταση του μοντέλου του OTE, με την έννοια, δηλαδή, ότι οι συμβάσεις αυτές θα διέπονται από την εργατική νομοθεσία, με όλες τις εγγυήσεις που αφορούν και την καταγγελία και την καταχρηστική άσκηση δικαιώματος». Οι προσλήψεις στις ΔΕΚΟ, υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, όπως και οι μετατροπές των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου μετά τη δοκιμαστική υπηρεσία θα γίνονται από το ΑΣΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή