Οι δημοσιονομικές δυσκολίες και το επίδομα θέρμανσης

Οι δημοσιονομικές δυσκολίες και το επίδομα θέρμανσης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζητήσεις και προβληματισμό προκαλεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο το κατηγορηματικό «όχι» του πρωθυπουργού στο αίτημα για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και κυρίως ο όλος χειρισμός της κοινωνικά ευαίσθητης αυτής υπόθεσης. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη επισημαίνουν το γεγονός ότι για ένα και πλέον μήνα το θέμα παρέμενε με τον ένα ή τον άλλον τρόπο ανοιχτό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κλίμα προσδοκίας το οποίο στη συνέχεια διαψεύστηκε. Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος επανέλαβε και χθες ότι τα προβλήματα της χώρας «είναι τέτοια, που δεν επιτρέπουν τη χορήγησή του και ότι οι δύσκολες αποφάσεις του σήμερα ορίζονται και από τις δύσκολες αποφάσεις του χθες».

Ερωτηθείς για πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μνημόνευσε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη για τις δημοσιονομικές δυσκολίες, ενώ υποστήριξε ότι με την τελευταία του τοποθέτηση για το θέμα αναφερόταν στην απόφαση που ελήφθη εντός του πλαισίου του ΕCΟFΙΝ.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι παρά την κατηγορηματικότητα με την οποία η κυβέρνηση κλείνει το θέμα, πληθαίνουν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα πρέπει να αποκλείεται εντελώς το ενδεχόμενο να δοθεί τελικώς σε μικρό αριθμό πολιτών το επίδομα, αν οι κλιματολογικές συνθήκες το επιβάλλουν κατά τους χειμερινούς μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή