Σημαντικές επαφές Καραμανλή στον OHE

Σημαντικές επαφές Καραμανλή στον OHE

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H συνάντηση με τον κ. Κόφι Ανάν επρόκειτο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα να άνοιγε την ατζέντα των επαφών που προγραμμάτισε να έχει ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής στη Νέα Υόρκη, όπου μετέβη από χθες το βράδυ προκειμένου να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών. Αμέσως μετά ο κ. Καραμανλής επρόκειτο να παρευρεθεί στη δεξίωση του προέδρου των ΗΠΑ κ. Τζ. Μπους προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη σύνοδο, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Σήμερα, ο Ελληνας πρωθυπουργός προβλέπεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Μεξικού, τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας. Αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, ενώ την Παρασκευή θα μιλήσει στη γενική συνέλευση του OHE και λίγο πριν αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη για την επιστροφή στην Ελλάδα θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Ιορδανίας.

Οπως είναι φυσικό, ζητήματα ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως είναι το Κυπριακό και το θέμα του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του κ. Καραμανλή, κυρίως με τον κ. Ανάν.

Βεβαίως, κεντρικής σημασίας θεωρούνται και οι θέσεις τις οποίες θα εκφράσει ο Ελληνας πρωθυπουργός, τόσο κατά τις διμερείς επαφές, όσο και στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνόδου, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει αυτή την περίοδο θέση μη μονίμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Μεταξύ των θεμάτων αυτών είναι και η επιχειρούμενη μεταρρύθμιση του Οργανισμού.

Τον κ. Καραμανλή στο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτης, οι υφυπουργοί Εξωτερικών κ. Γ. Βαληνάκης και Ευρ. Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή