Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στα σχολικά

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στα σχολικά

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα λεωφορείο «φάντασμα» εντοπίσθηκε χθες, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων της Τροχαίας σε σχολικά και μισθωμένα τουριστικά λεωφορεία, που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μαθητών. Το λεωφορείο, του οποίου ο οδηγός συνελήφθη, κυκλοφορούσε με πλαστή άδεια, χωρίς να έχει απογραφεί και ταξινομηθεί. Εφερε δε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου λεωφορείου, για τις οποίες είχε δηλωθεί ψευδώς κλοπή. Οι έλεγχοι συνεχίσθηκαν και χθες σε ολόκληρη τη χώρα. Στην Αττική ελέγχθηκαν 236 σχολικά και 113 μισθωμένα τουριστικά λεωφορεία μεταφοράς μαθητών. Παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί η πρώτη ημέρα εντατικών ελέγχων και είχε απευθυνθεί σχετική προειδοποίηση ότι αυτοί θα συνεχισθούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα, και χθες εντοπίσθηκαν αρκετοί παραβάτες. Συνολικά σε 60 από τα ελεγχθέντα οχήματα εντοπίσθηκαν παραβάσεις. Δύο από αυτά ακινητοποιήθηκαν και οι οδηγοί τους συνελήφθησαν διότι δεν κατείχαν άδεια οδήγησης για τη συγκεκριμένη κατηγορία οχήματος.

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν από συνεργεία της Τροχαίας έλεγχοι σε 128 σχολικά και σε 74 μισθωμένα τουριστικά λεωφορεία. Εντοπίσθηκαν 27 παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν ταχογράφους, έλλειψη πυροσβεστήρων, μη χρήση ζωνών ασφαλείας και το όριο της ηλικίας των οδηγών.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης επόπτευσε ελέγχους συνεργείου της Τροχαίας στη λεωφόρο Κηφισίας χθες το πρωί, ενώ το μεσημέρι μετέβη για τον ίδιο λόγο στην Πάτρα. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι η ασφάλεια στη μεταφορά μαθητών είναι βασική προτεραιότητα του υπουργείου και ότι οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν για όλη τη σχολική χρονιά. Κάλεσε δε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να ευαισθητοποιηθούν πάνω στο θέμα και να απαιτήσουν από τα σχολεία αυστηρότερους ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή