«Αγκάθια» ΠΑΣΟΚ Μάνος και O.A.

«Αγκάθια» ΠΑΣΟΚ Μάνος και O.A.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κίνδυνο ενός νέου κύκλου εσωστρέφειας, αλλά και αιτιάσεων για ανεπαρκή αντιπολιτευτικά αντανακλαστικά του κ. Γ. Παπανδρέου, ανάλογων της περιόδου των αλλαγών στον OTE, αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ με την υπόθεση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», η οποία ήδη προκάλεσε νέο ρήγμα στις σχέσεις του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Στ. Μάνου με τη Χαριλάου Τρικούπη. Ηδη στο παρασκήνιο ασκείται κριτική στον κ. Γ. Παπανδρέου, ότι δεν έχει φέρει το θέμα προς συζήτηση στα κορυφαία όργανα προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να διαμορφώσει ολοκληρωμένη θέση, ενώ μέχρι στιγμής εμφανίζεται να το χειρίζεται αποκλειστικά ο αρμόδιος τομεάρχης κ. Ευάγγ. Βενιζέλος. Ετσι, είναι πιθανό με πρωτοβουλία της γραμματέως του ΠΑΣΟΚ κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Χαριλάου Τρικούπη σύσκεψη με τη συμμετοχή πέραν του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου, των αρμόδιων συντονιστών, αλλά και των πρώην υπουργών Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, ήδη πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν φόβους πως όταν «ανοίξει» η σχετική συζήτηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διχαστεί μεταξύ όσων τάσσονται υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της, έστω και με το κράτος να κρατάει ένα μικρό ποσοστό, και όσων υποστηρίζουν λύσεις περισσότερο προσαρμοσμένες στις ανάγκες της διεθνούς αγοράς.

Το διαφαινόμενο «τέλος εποχής» για την «Ολυμπιακή Αεροπορία» συζητήθηκε -εκτός ημερήσιας διάταξης- στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού της Βουλής- απόντος του κ. Γ. Παπανδρέου. Στη σύσκεψη κυριάρχησε η τοποθέτηση του κ. Στ. Μάνου, ο οποίος είχε υποστηρίξει (στον «Φλας») ότι «δεν μπορεί οι εργαζόμενοι στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» να έχουν άλλα δικαιώματα από τους εργαζομένους στα Κλωστήρια Νάουσας». O κ. N. Αθανασάκης ανέφερε πως πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο κ. Στ. Μάνος είναι ανεξάρτητος βουλευτής που δεν εκφράζει το ΠΑΣΟΚ. Ομως, μέλη του οργάνου, με προεξάρχοντα τον κ. Γ. Φλωρίδη, υπογράμμισαν πως η θέση του κ. Στ. Μάνου συνιστά μείζον πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς «δημιουργεί σύγχυση». O κ. Αθανασάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «δεκαοκτώ μήνες απραξίας» που οδήγησαν στην επίμαχη απόφαση της Κομισιόν, ενώ ζήτησε «απαντήσεις» για τα αναφερθέντα από τον πρόεδρο της O.A. κ. Παπαγεωργίου -στην «K»- περί συμφερόντων που επιθυμούν να πληγεί η εταιρεία.

Παπανδρέου – Σημίτης

Δείπνο μετά των συζύγων τους είχαν προχθές οι κ. Γ. Παπανδρέου και K. Σημίτης, παρόντος και του κ. Τηλ. Χυτήρη. Το δείπνο είναι προφανές πως είχε στόχο να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από την απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να απαντηθούν τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία μεθοδεύεται η επιστροφή του κ. Σημίτη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή