Πρόγραμμα πρόωρης σύνταξης για 2.200

Πρόγραμμα πρόωρης σύνταξης για 2.200

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινή επιτροπή των υπουργείων Απασχόλησης και Μεταφορών εξετάζει πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης για περίπου 2.200 εργαζόμενους της Ολυμπιακής σε σύνολο 6.200 ατόμων, ανεξαρτήτως της τελικής λύσης που θα επιλεγεί για την Ολυμπιακή.

Το πρόγραμμα θα παρέχει τη δυνατότητα εξόδου με bonus μισού έτους σε κάθε χρόνο προϋπηρεσίας, ενώ το κόστος θα επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό και όχι το IKA. Επίσης, σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται ένα τμήμα των εργαζομένων θα μεταταγεί στην ΥΠΑ, την EAB, το υπουργείο Μεταφορών, και σε κρατικές υπηρεσίες.

Τρία σενάρια μελετώνται και για την τύχη των συμβασιούχων. Μεταξύ αυτών η μετατροπή 500 έως 800 συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Πάντως, αίσθηση προκαλούν οι σοβαρές εντάσεις που διατυπώνονται από κυβερνητικά στελέχη για τη διαφαινόμενη εκποίηση της Ολυμπιακής με τη μορφή της εκκαθάρισης εν λειτουργία. Πηγές του υπουργείου Απασχόλησης δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για το χειρισμό της υπόθεσης από την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Ευλόγως διατυπώνουν τώρα το ερώτημα για το πώς είναι δυνατό να εκχωρηθεί ένα μονοπώλιο αερομεταφορών, γνωστό στη διεθνή αγορά από το ισχυρό και ιστορικό brand name που έχει, στη μοναδική ανταγωνιστική επιχείρηση η οποία, ωστόσο μέχρι πριν από 2 χρόνια ήταν προβληματική.

Στις εναλλακτικές λύσεις που προτείνουν προτάσσουν τη δημιουργία μιας νέας Ολυμπιακής με τη συμμετοχή κράτους και ιδιωτών υπό τη μορφή ενός joint venture και την εκχώρηση του μάνατζμεντ σε ιδιώτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή