Αλαβάνος: Αδιαφορία για την κοινωνία

Αλαβάνος: Αδιαφορία για την κοινωνία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Να μην εφαρμόσει την απόφαση της Κομισιόν για την Ολυμπιακή Αεροπορία και να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου επισκέφθηκε την 70ή ΔΕΘ και περιόδευσε στην πόλη. Κατήγγειλε το μνημόνιο πώλησης της O.A. «σε μιαν άγνωστη εταιρεία αμερικανοϊσραηλινών συμφερόντων», και κάλεσε τους εργαζομένους και τα πολιτικά κόμματα να αποτρέψουν σε συνεργασία με τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, το «ξεπούλημα» της O.A. και να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την επίσκεψη στην Διεθνή Εκθεση, ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για κοινωνική αδιαφορία υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «η πολιτική του κ. Καραμανλή αποτελεί την ελληνική εκδοχή της πολιτικής Μπους». Αναφερόμενος στο επίδομα θέρμανσης, είπε ότι δεν πρόκειται για ελεημοσύνη αλλά για οφειλή απέναντι στους πολίτες, ενώ για τις εργασιακές σχέσεις υποστήριξε ότι «εδώ παρατηρούμε τις πιο σκληρές πολιτικές της κυβέρνησης».

Ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε και στο θέμα των συνεργασιών του κόμματός του τόσο με το KKE όσο και με το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, για το KKE και τα όσα είχε δηλώσει ο ίδιος παλαιότερα, ότι, δηλαδή, «υπάρχει πάντα μια καρέκλα άδεια για το KKE», επανέλαβε ότι «πάντα θα υπάρχουν καρέκλες για όσους το αρνούνται» ενώ άφησε αιχμές εναντίον του Περισσού λέγοντας ότι «η λογική τού διαίρει και μη συνεργάζεσαι ευνοεί τις δυνάμεις του κατεστημένου».

Οσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ και τις γέφυρες που η ηγεσία του ρίχνει προς την Αριστερά για συνεργασία στις δημοτικές εκλογές είπε πως «οι συνεργασίες δεν είναι θέματα δημοσκοπήσεων και δημοσίων σχέσεων» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει ευρύτερες συσπειρώσεις.

Ο κ. Αλαβάνος, κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη εκτός από τη ΔΕΘ επισκέφθηκε τα ΕΛΠΕ, το νοσοκομέιο Γ. Παπανικολάου, τους δήμους Ελευθερίου – Κορδελιού και Εχεδώρου και προτού αναχωρήσει χθες το απόγευμα για την Αθήνα είχε συνάντηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με υπαλλήλους της Ολυμπιακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή