Αφόρητη δυσοσμία από λυματολάσπη στη Δυτική Αττική

Αφόρητη δυσοσμία από λυματολάσπη στη Δυτική Αττική

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονότατη δυσοσμία και αποπνικτική κατάσταση επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή των Ανω Λιοσίων εξαιτίας της σώρευσης χιλιάδων τόνων λυματολάσπης, που μεταφέρονται στη χωματερή από την Ψυττάλεια. Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής διαπίστωσαν τις αφόρητες συνθήκες για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και μείζονα κίνδυνο για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Οπως σημειώνεται σε πόρισμά τους, στο ανάχωμα γύρω από τον χώρο εναπόθεσης της λυματολάσπης εμφανίζονται ρηγματώσεις, ενώ από ένα σημείο ρέουν υγρά απόβλητα, που λιμνάζουν σε κοντινή φυσική λεκάνη του εδάφους. O κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων είναι εμφανής, ενώ απειλητικό είναι και το ενδεχόμενο μόλυνσης των υπογείων υδάτων.

Η αφόρητη κατάσταση πυροδοτεί κινητοποιήσεις των κατοίκων και του δήμου Ανω Λιοσίων. H εικόνα της αθλιότητας οφείλεται στην καθυστέρηση κατασκευής εργοστασίου επεξεργασίας της λυματολάσπης στην Ψυτάλλεια, το οποίο ήταν προγραμματισμένο από το 1996, αλλά υπονομεύθηκε από μία ιδιότυπη «μαφία» συνδεδεμένη με το παλαιό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων. Απέναντι στις αντιδράσεις των κατοίκων, η ΕΥΔΑΠ, στηριζόμενη και από το ΥΠΕΧΩΔΕ, υποστήριξε χθες ότι η δυσοσμία δεν προκαλείται από τη λυματολάσπη, που είναι… άοσμη, αλλά από τα σκουπίδια που εναποτίθενται στη χωματερή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή