Βουλή: ένταση με αφορμή τα αγροτικά

Βουλή: ένταση με αφορμή τα αγροτικά

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αγροτική πολιτική, που θεωρείται ένας από τους τομείς που οδήγησαν το κόμμα του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέλεξε να ασκήσει κριτική χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για αθέτηση όσων η Ν.Δ. υποσχέθηκε προεκλογικά (μείωση ΦΠΑ για γεωργικά μηχανήματα, αύξηση συντάξεων ΟΓΑ, χορήγηση αγροτικού πετρελαίου, ρύθμιση «πανωτοκίων»). Παρά το γεγονός ότι, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε 14 από τα 20 άρθρα του ν.σ., χθες ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει μιας και το σχέδιο νόμου αφορά επουσιώδεις λεπτομέρειες και έχει στόχο τη δημιουργία ενός «μηχανισμού ημετέρων που θα λειτουργεί επικουρικά προς τους αγροφύλακες του κ. Καραμανλή».

«Αντί για προτάσεις είχαμε ορισμένες θεωρητικές επισημάνσεις, αλλά καμία συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σώρευσε η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» σχολίασε την ομιλία του κ. Παπανδρέου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Νωρίτερα, αρνητική εντύπωση είχε προκαλέσει η απαξιωτική αναφορά του κ. Μπασιάκου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με σχόλιο περί των «παρατεταμένων διακοπών του». Αποστάσεις έσπευσε να λάβει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. B. Πολύδωρας: «Δεν με αφορούν οι διακοπές του κ. Παπανδρέου, αλλά το ότι τον σύρατε να λάβει θέση στο νομοσχέδιο, χωρίς να έχει άποψη».

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου, ο κ. Μπασιάκος υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο συμβάλλει στην προετοιμασία εν όψει της νέας ΚΑΠ. «H κυβέρνηση είναι περήφανη γιατί πετύχαμε αύξηση εξαγωγών κατά 21% και μείωση των εισαγωγών». Το ν.σ. καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ, KKE, ΣΥΝ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή