Αύξηση σύνταξης, ΛΑΦΚΑ χωρίς φόρο

Αύξηση σύνταξης, ΛΑΦΚΑ χωρίς φόρο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 506,65 ευρώ θα φτάσει η κατώτερη σύνταξη του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των OTA, με βάση τις ρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου, η ψήφιση του οποίου ολοκληρώθηκε χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Οπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Π. Δούκας κατά την ομιλία του, διευρύνονται τα κλιμάκια του επιδόματος εξομάλυνσης και αυξάνονται τα ποσά. Συγκεκριμένα, όπως ανέλυσε ο υπουργός, 307 ευρώ η κατώτατη κυρία σύνταξη, συν 149,67 ευρώ το ΕΚΑΣ, συν 15 ευρώ το επίδομα εξομάλυνσης, συν 35 ευρώ οικογενειακό επίδομα.

Απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν συνιστά αναλγησία το να προσπαθείς να συμμαζέψεις τα δημόσια οικονομικά: «Είναι αναλγησία το να προσπαθείς να βάλεις την οικονομία σε στέρεες βάσεις  και δεν είναι αναλγησία η κατάσταση στην οποία μας παρέδωσε την οικονομία το ΠΑΣΟΚ;». O κ. Δούκας επανέλαβε ότι οι επιστροφές του ΛΑΦΚΑ θα είναι αφορολόγητες: «Να θυμίσουμε ότι τα χρήματα των εισφορών υπέρ ΛΑΦΚΑ εισπράχθηκαν και δαπανήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με νόμο μέρος των χρημάτων αυτών μπορούσε να παιχθεί στο Χρηματιστήριο. Και διαμαρτύρεται τώρα το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν μπορεί το Δημόσιο να επιστρέψει τα χρήματα εδώ και τώρα και μάλιστα εντόκως; Κάνουμε αυτά που δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ και τους φαίνονται λίγα;». O υφυπουργός πρόσθεσε ότι σε περίπτωση θανάτου του συνταξιούχου, τα ποσά επιστρέφονται στους κληρονόμους, εφόσον δεν μεταβιβάζεται η σύνταξη, οπότε όλα τα αναδρομικά τα λαμβάνει ο δικαιούμενος τη σύνταξη. O κ. Δούκας είπε ότι το επίδομα ειδικών και αντίξοων συνθηκών που θα φτάσει σταδιακά ώς το 2008 στα 57 ευρώ και θα δοθεί στους ένστολους των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας θα το πάρουν και οι ήδη συνταξιούχοι. Τομές χαρακτήρισε τη σταδιακή επέκταση των μισθολογικών προαγωγών στους αξιωματικούς που αποστρατεύθηκαν πριν από τη 1/7/2002 καθώς και την απόδοση στα άγαμα, ορφανά κι από τους δύο γονείς τέκνα μέχρι 18 ετών των συντάξεων και των δύο γονέων, ή 24 ετών εφόσον σπουδάζουν, ή είναι ανίκανα κατά ποσοστό 80%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή