ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βολές» προς όλα τα κόμματα εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Εναντίον πάντων έβαλε χθες η Γ.Γ. του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα προβλέποντας και πιθανές αλλαγές στην πολιτική γεωγραφία. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη και στο πνεύμα της θεωρίας «πέντε κόμματα δυο πολιτικές», εξαπέλυσε πυρά εναντίον της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

Τους καταλόγισε ευθύνες για τα προβλήματα στην Ολυμπιακή Αεροπορία, για τη Ν.Δ. είπε ότι εξειδικεύει την πολιτική της δεύτερης τετραετίας του κ. Κώστα Σημίτη, για την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «δεν αξίζει δεκάρα» και για τον Συνασπισμό ότι έχει χαμηλώσει τον πήχυ των απαιτήσεων διεκδικώντας ψίχουλα.

Η κ. Παπαρήγα διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά οικονομικής κρίσης και χαρακτήρισε «χοντρό ψέμα» την πρόβλεψη του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή ότι μετά δύο χρόνια θα αρχίσει οι οικονομική ανάκαμψη.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα της Ολυμπιακής, υποστηρίζοντας πως η απαξίωση και η πώλησή της είχαν αποφασιστεί πριν από χρόνια, ενώ τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της O.A. και της παραμονής της ως της μοναδικής αεροπορικής εταιρείας στη χώρα.

Με αφορμή τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αναφέρθηκε και στο γενικότερο ζήτημα των συνεργασιών του κόμματός της. Απάντησε στη δήλωση του κ. Αλέκου Αλαβάνου ότι υπάρχει πάντα στο τραπέζι του διαλόγου και της συνεργασίας μια καρέκλα για το KKE, λέγοντας πως «ίσως θα μπορούσε ο ΣΥΝ να φέρει σε δύσκολη θέση το KKE αν δεν είχε τη δική του καρέκλα δίπλα στο ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ.», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής του πολιτικού τοπίου με τη συγκρότηση νέων σχημάτων με τα οποία, όπως είπε, το KKE θα έχει διαύλους επικοινωνίας.

Τέλος, η κ. Παπαρήγα δεν παρέλειψε να καλέσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να απεγκλωβιστεί και να συνεργαστεί με το KKE στις εκλογές. H κ. Παπαρήγα επισκέφθηκε την 70ή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και το βράδυ της Τετάρτης εκφώνησε πολιτικό λόγο στη Σκύδρα.