Παπαδόπουλος: Ειλικρινής και αγαστή η συνεργασία με Καραμανλή

Παπαδόπουλος: Ειλικρινής και αγαστή η συνεργασία με Καραμανλή

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόλυτα ειλικρινή και αγαστή, χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό κ. K. Καραμανλή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος χθες στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την απονομή του βραβείου «Δικαιοσύνη για την Κύπρο» στον Ελληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτη.

«Η σχέση αυτή βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Ποτέ μα ποτέ δεν είχαμε διαφωνία», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Ουδέποτε είχα με πρωθυπουργό της Ελλάδας, τη σχέση που έχω με τον κ. Καραμανλή».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε απόλυτα τα όσα είπε ο Κύπριος Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη στην επίτευξη μιας δίκαιης, λειτουργικής, βιώσιμης λύσης, με βάση το Σχέδιο Ανάν, τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και η οποία να είναι συμβατή με τις ευρωπαϊκές αξίες.

Αργότερα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, όπως αυτή έχει προγραμματιστεί.

Αργά το βράδυ στη Νέα Υόρκη ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος απόψε θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει για το Κυπριακό με τον γ.γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Κόφι Ανάν, είχε σύντομη και ανεπίσημη συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Κάθε ένας είπε τις απόψεις του», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας ότι δεν θα πρέπει να δίδεται περισσότερη σημασία απ’ όσο πρέπει «σε τέτοιες τυχαίες συναντήσεις».

Στο μεταξύ, νέες πιέσεις, με τη μορφή «απειλών» άσκησε, για το θέμα της ευρωπαϊκής αντιδήλωσης, η Αγκυρα προς την E.E.: ειδικότερα, λίγες ώρες μόλις πριν αρχίσει η νέα έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου των Μονίμων Αντιπροσώπων των «25» (COREPER) στις Βρυξέλλες -οι εργασίες του οποίου συνεχίζονταν μέχρι αργά το απόγευμα- ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. A. Γκιουλ είπε ότι αν ο τόνος της δήλωσης των «25» είναι σκληρός για την Αγκυρα, τότε είναι πιθανό να παρουσιαστεί εμπλοκή στην διαδικασία κύρωσης του Πρωτοκόλλου Τελωνειακής Ενωσης από το τουρκικό Κοινοβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή