Ανταλλαγή κατηγοριών από κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ

Ανταλλαγή κατηγοριών από κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αιχμή την τύχη της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αλλά και τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ συγκρούσθηκαν χθες στη Βουλή με αφορμή ερώτηση 40 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αυτοδιοίκηση. «Οδηγήσατε τη χώρα στον διασυρμό με την τακτική και τις ατασθαλίες σας», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αποδίδοντας στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για τη σημερινή δραματική κατάσταση του εθνικού αερομεταφορέα. «Νομίζετε ότι ξεχνά ο ελληνικός λαός ποιος έφθασε την Ολυμπιακή στη σημερινή κατάσταση» αναρωτήθηκε ο κ. Παυλόπουλος και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Είστε εσείς που οδηγήσατε να έχουν την καταδίκη για την Ολυμπιακή, δικό σας έργο είναι, είναι τα δικά σας έργα και ημέρες που έχουν οδηγήσει να πληρώνουμε στην E.E. όσα πληρώνουμε και κυρίως να βάλλεται το κύρος της χώρας».

«Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, κάναμε μία βασική επιλογή, να διατηρήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της Ολυμπιακής, τον ρόλο της ως εθνικού αερομεταφορέα», ανταπάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου, κατηγορώντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι συνειδητά επιδιώκει την απαξίωση της Ολυμπιακής, με σκοπό να υπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. H ανταλλαγή ευθυνών μεταξύ των δύο κομμάτων δεν περιορίσθηκε στην Ολυμπιακή, αλλά επεκτάθηκε και στο ζήτημα των συμβασιούχων. O κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από το ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι, ενώ ως κυβέρνηση οδήγησε χιλιάδες συμβασιούχους ως ομήρους σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, «όταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. άρχισε να λύνει το πρόβλημα, ζήτησε τη μονιμοποίηση όλων αυτών που δεν μονιμοποίησε επί χρόνια». «Από τους 250.000 συμβασιούχους δεν θα νομιμοποιήσετε ούτε το ένα δέκατο», ανταπάντησε ο κ. Παπαϊωάννου.

Από την παράθεση μονολόγων που πραγματοποιήθηκε χθες, ενδιαφέρον παρουσιάζει η έμμεση αναγνώριση του κ. Παυλόπουλου για το ενδεχόμενο εγκατάλειψης των προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα, όπως «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.λπ. Κύρια αιχμή των βουλευτών της αντιπολίτευσης αποτέλεσαν οι καταγγελίες για στοχευμένες χρηματοδοτήσεις «ανάλογα με την κομματική ταυτότητα κάθε δημάρχου». Τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκος αποκάλυψαν ότι την τελευταία τετραετία του ΠΑΣΟΚ παρακρατήθηκαν από τη χρηματοδότηση των δήμων πόροι ύψους 1,4 δισ., τα οποία τώρα επιχειρεί να αποδώσει η κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή