ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΕΣΤΑΛΗ H ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ

Εξηγήσεις καλείται να δώσει συντόμως η ΔΑΚΕ Πατρών

Προθεσμία τριών ημερών, προκειμένου να προσέλθει για εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες περί κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, έδωσε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ στα μέλη της υφιστάμενης προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ Πατρών. Ταυτοχρόνως, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας της. Στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι οι όποιες καταγγελίες πρέπει να έχουν ταυτότητα και ονοματεπώνυμο καθώς και ότι δεν μπορεί αυτές να κρύβονται πίσω από τον τίτλο «ΔΑΚΕ Πατρών». Στο θέμα αναφέρθηκε χθες κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα ο υφυπουργός Πολιτισμού Π. Τατούλης, ο οποίος, απαντώντας εμμέσως στις καταγγελίες περί σπατάλησης χρημάτων και αδιαφανών προσλήψεων από τον Οργανισμό «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006», τόνισε ότι «εμείς χρειαζόμαστε ενεργούς πολίτες που να ελέγχουν την κεντρική εξουσία και να είναι υπεύθυνοι για το τι κάνουν και το τι λένε. Δεν θέλουμε πολίτες που λειτουργούν με ωφελιμιστικό τρόπο και θέλουν να κάνουν θόρυβο. Δεν θέλουμε θορυβοποιούς». Οι συνδικαλιστές είχαν καταγγείλει ότι δαπανήθηκαν 30.000 ευρώ για την παράθεση γεύματος σε πρέσβεις χωρών-μελών της E.E. στην Πάτρα το περασμένο καλοκαίρι και ότι δεν υπήρξαν διαφανείς διαδικασίες στον τρόπο προσλήψεων στον Οργανισμό. Με αφορμή τις καταγγελίες της ΔΑΚΕ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος, διέταξε χθες επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

ΘΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ SΤΑΝFΟRD

Εδρα K. Μητσοτάκης

Εδρα ελληνικών σπουδών με την ονομασία «Κωνσταντίνος K. Μητσοτάκης» θα ιδρυθεί προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Stanford. H πρωτοβουλία ήταν της οικογένειας Τσακοπούλου – Κουναλάκη, που διέθεσε για τον σκοπό αυτό 2 εκατ. δολάρια στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του πανεπιστημίου. Σκοπός της έδρας θα είναι η μελέτη των ιδεών του ελληνικού πολιτισμού, που εμπεδώθηκαν από τον δυτικό πολιτισμό, καθώς και η ανάδειξη των καινοτόμων ιδεών της Αρχαίας Ελλάδας και του τρόπου με τον οποίο επηρέασαν τις σύγχρονες επιστήμες. O ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή για τη χώρα και για μένα» την ίδρυση της έδρας και ευχαρίστησε θερμά την κ. Ελένη Τσακοπούλου, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. «είναι μια από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας».

ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ TON ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Προθεσμία πήρε ο Καλούσης

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να απολογηθεί τελικώς ενώπιον του εφέτη ανακριτή κ. Γ. Σιδέρη ο πρώην πρωτοδίκης Ευάγγελος Καλούσης, που φέρεται να εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα. O Καλούσης, ο οποίος πρόσφατα αποπέμφθηκε από το Σώμα με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται, δεδομένου ότι προσφάτως ασκήθηκε σε βάρος του και συμπληρωματική δίωξη και πλέον κατηγορείται για σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων, μεταξύ των οποίων τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατάχρησης εξουσίας, απόπειρας εκβίασης, διευκόλυνσης προώθησης αλλοδαπών γυναικών και παροχής καταλύματος σε αυτές, παράβαση καθήκοντος κ.ά. O εφέτης ανακριτής τού χορήγησε προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί ώστε να απολογηθεί για το σύνολο των κατηγοριών.

ΚΑΤΑ KOYPH KAI ΑLΤΕR

Νέα μήνυση από Κοντομηνά

Συνεχίζεται το μπαράζ των αγωγών και των μηνύσεων μεταξύ του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και του εκδότη της εφημερίδας «Αυριανή» Γιώργου Κουρή. Χθες ο κ. Κοντομηνάς κατέθεσε νέα μήνυση σε βάρος των υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού Alter και της εφημερίδας για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Με τη μήνυσή του ο επιχειρηματίας στρέφεται κατά των κ. Γιώργου Κoυρή, Γιώργου Τσιρογιάννη, διευθυντή της εφημερίδας, αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου του Alter Κωνσταντίνου Γιαννίκου. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κοντομηνάς στρέφεται με μήνυση κατά των υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού Alter. Οπως αναφέρεται στη μήνυση, οι μηνυόμενοι από τον περασμένο Μάιο φέρονται με συνεχείς απειλές κατά του ίδιου και της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, μέσω δημοσιευμάτων και τηλεοπτικών ρεπορτάζ, να επιχειρούν να ακυρώσουν τις διαπραγματεύσεις και τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο κ. Κοντομηνάς έκανε γνωστό ότι ζήτησε την επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών και τη διεξαγωγή ανάκρισης επί του όλου θέματος.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ

Στην Αθήνα ο Βαρθολομαίος

«Είναι πάντοτε χρήσιμο για όλους μας να γνωρίζουμε την ιστορία, να την ενθυμούμαστε και να διδασκόμαστε από αυτήν για να αποφεύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και να μιμούμαστε τις σοφές, γενναίες και ηρωικές πράξεις των προγόνων μας» επισήμανε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σε ομιλία του, μετά το μνημόσυνο που τέλεσε στο Πισοδέρι για τους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα. Οπως είπε, οι αφοσιωμένοι στην Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως αγωνιστές πολέμησαν εναντίον των επιβούλων, της βουλγαρικής Εξαρχίας και των κομιτατζήδων. Το βράδυ της Κυριακής επισκέφθηκε την «Εύξεινον Λέσχην Φλωρίνης» και συναντήθηκε με απογόνους προσφύγων ποντιακής καταγωγής. «H ιστορία εμφανίζει και ανακατατάξεις, ενίοτε δε φαίνεται να συμπεριφέρεται μετ’ αδυσωπήτου σκληρότητας και απανθρωπιάς, εις τρόπον ώστε εν μια στιγμή να αφανίζονται κόποι αιώνων. H Ρωμανία όμως ζει και ανθεί υπό την σκέπην της Παναγίας Σουμελιωτίσσης» τόνισε. Από σήμερα το απόγευμα ο κ. Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα προκειμένου να τιμηθεί από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή