Αναμένουν ενημέρωση από τον Παπαδόπουλο

Αναμένουν ενημέρωση από τον Παπαδόπουλο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου για να ενημερωθεί από τον πρόεδρο Παπαδόπουλο σχετικά με τα αποτελέσματα των επαφών του στη Νέα Υόρκη. H συνεδρία αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς αφενός οι Τούρκοι αναμένουν τον Κόφι Ανάν να ανακοινώσει «ορισμένα σημαντικά βήματα» στο Κυπριακό και αφετέρου στο εσωτερικό μέτωπο παρατηρείται και πάλι διαφωνίες για τους χειρισμούς. O κ. Παπαδόπουλος επιστρέφει σήμερα εν μέσω επικρίσεων από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος προειδοποίησε ότι «οδηγούμαστε σε λύσεις μη αναστρέψιμες, εάν αφήνουμε τον χρόνο να διαρρέει αναξιοποίητος τη στιγμή που όλοι αναγνωρίζουν ότι ο χρόνος διαδραματίζει σημαντικότατο λόγο και ρόλο στη λύση που πιθανόν να εξευρεθεί για το Κυπριακό». O κ. Αναστασιάδης σημείωσε επίσης ότι «δεν μπορεί να συνεχίσουμε να ασχολούμεθα στην Ευρώπη με πρωτόκολλα, με κανονισμούς και με διαδικασίες».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μπράιζα ότι ο κ. Παπαδόπουλος θα πρέπει να ικανοποιήσει το αίτημα του γ.γ. του OHE για κατάθεση με καθαρότητα των διαφωνιών του στο Σχέδιο Ανάν, ο εκπρόσωπος είπε πως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως οι θέσεις αυτές έχουν τεθεί πολύ καθαρά και κανείς πλέον δεν επαναλαμβάνει αυτό το αίτημα.

Ο κ. Χρυσοστομίδης κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση του κ. K. Καραμανλή στο CNN ότι δεν πρόκειται να θέσει βέτο στη ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας. «Οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης», είπε, «είναι πάντοτε σεβαστές. Υπάρχει πλήρης συνεργασία με κάθε ελληνική κυβέρνηση και δεν αμφιβάλλει κανείς ότι υπάρχει πλήρης στήριξη και συμπαράσταση προς τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς». Επεσήμανε ότι η δήλωση Καραμανλή συνοδεύτηκε «από καθαρή δήλωση ότι η Τουρκία πρέπει να συμμορφωθεί προς όλες τις υποχρεώσεις της έναντι της E.E. Εάν συμβεί το δεύτερο, τότε δεν υπάρχει θέμα παρεμπόδισης της έναρξης των διαπραγματεύσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή