Γιώργος: Εξάμηνη «πορεία στο λαό»

Γιώργος: Εξάμηνη «πορεία στο λαό»

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξάμηνο πρόγραμμα «πορείας προς το λαό» με συνεχείς προσωπικές πολιτικές παρεμβάσεις και περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα, έχει ζητήσει από τους επιτελείς του να του εκπονήσουν μέχρι τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου.

Η νέα τακτική του κ. Γ. Παπανδρέου έχει τρεις στοχεύσεις: Πρώτον, να διατηρήσει τη δυναμική που εκτιμά ότι του προσέδωσε η ικανοποιητική, σύμφωνα με τη μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του στη ΔΕΘ. Δεύτερον, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί μακράς απουσίας του από την κεντρική πολιτική σκηνή κατά τη θερινή περίοδο. Τρίτον, oικοδομώντας συμμαχίες «με την κοινωνία» να απαντήσει σε ενδεχόμενα φαινόμενα προσωπικών στρατηγικών από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρεμβάσεις και οι περιοδείες του κ. Γ. Παπανδρέου θα διαμορφωθούν σε συνάρτηση με τη σταδιακή παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ, την πραγματοποίηση σειράς περιφερειακών συνδιασκέψεων με θέματα όπως η ακρίβεια, τα προβλήματα του καταναλωτή και η μετανάστευση, και τις «ανάγκες» των επερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Οσο για την πρώτη εξόρμηση του κ. Γ. Παπανδρέου στην επαρχία, αυτή τοποθετείται την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, καθώς την επόμενη Παρασκευή και Σάββατο θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητήσει τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ εν όψει των επερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αλλά και να εγκρίνει τους κανονισμούς λειτουργίας του κόμματος.

Για επιχειρηματίες

Εν τω μεταξύ, χθες, συνεδρίασε υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου το Συντονιστικό της Βουλής με αντικείμενο την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της ναυτιλίας. Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που εκτίμησε πως, χάρις στην πίεση της Χαριλάου Τρικούπη, η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε αλλαγή πλεύσης στο ζήτημα της «Ολυμπιακής», συνέχισε την τακτική της υψηλών τόνων κριτικής προς την κυβέρνηση, που εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο από το βήμα της ΔΕΘ. O κ. Παπανδρέου, με αφορμή τις κυβερνητικές επιλογές στη ναυτιλία, υποστήριξε πως «η Ν.Δ. θέλει οι σχέσεις με τους επιχειρηματίες να κινούνται εκτός κανόνων, για να παίζει μ’ αυτούς, αλλά αυτό ευνοεί τους λιγότερο ικανούς». «Αντιθέτως», πρόσθεσε ο κ. Γ. Παπανδρέου «εμείς θέλουμε κανόνες παντού».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποτίμησε ως θετικά για τη σοσιαλδημοκρατία σε όλη την Ευρώπη τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών. O κ. Παπανδρέου, αφού παρατήρησε πως η κ. Αγκελα Μέρκελ και ο κ. Καραμανλής έχουν την ίδια πολιτική, αλλά η πρώτη δεν την απέκρυψε προεκλογικά, υπογράμμισε ότι «αποδεικνύεται από την πολιτική του κ. Σρέντερ πως είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται μεταρρυθμίσεις με κοινωνική ευαισθησία, ενώ διαμορφώνεται σταδιακά μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση για ολόκληρη την Ευρώπη».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «ο κ. Καραμανλής ακολουθεί πολιτική χαμηλών προσδοκιών για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό εν όψει της 3ης Οκτωβρίου» και αποτίμησε ως θετική την παρουσία του στη ΔΕΘ. «Εγινε σοβαρή δουλειά και πρέπει να την εξειδικεύσουμε και να την αναδείξουμε προκειμένου οι πολίτες να αντιληφθούν ότι οι οικονομικές αλλαγές, που είναι αναγκαίες μπορούν να συνδυαστούν με κοινωνική ευαισθησία και ανθρώπινο πρόσωπο», κατέληξε ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση του Συντονιστικού διεξήχθη σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και τα παριστάμενα στελέχη -με προεξάρχοντα τον κ. Γ. Φλωρίδη- απένειμαν εύσημα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την παρουσία του στη ΔΕΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή