Συλλήψεις λαθρομεταναστών και διακινητών

Συλλήψεις λαθρομεταναστών και διακινητών

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από μια περιπετειώδη καταδίωξη σε δασώδη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας σε επαρχιακούς δρόμους, συνελήφθησαν τελικώς 59 λαθρομετανάστες, Ιρακινοί και Αφγανοί, τους οποίους μετέφερε το αμερικανικής σημαίας ιστιοφόρο Rainbow.

Ηταν περίπου 6.30 π.μ. της Τετάρτης, όταν άνδρες του λιμενικού Χαλκίδας και Μαντουδίου Εύβοιας εντόπισαν το σκάφος σ’ έναν ορμίσκο στην περιοχή Σαρακήνικο. Αμέσως, σκάφος του λιμενικού έσπευσε εκεί για να μπλοκάρει το ιστιοφόρο στο σημείο αποβίβασης των λαθρομεταναστών. Τότε, 20 από τους επιβάτες μπήκαν σε τέσσερα I.X. και επιχείρησαν να διαφύγουν, αλλά συνελήφθησαν στην περιοχή Πηλίου. Οι υπόλοιποι 39 συνελήφθησαν κατά την απόπειρα διαφυγής τους στο δάσος της περιοχής. Οι λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και τέσσερα ανήλικα κορίτσια 4 – 11 ετών, βρέθηκαν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένοι, αλλά είναι σε γενικές γραμμές καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε προσωρινό κέντρο διαμονής στο κτίριο της νομαρχίας υπό την επιτήρηση αστυνομικών δυνάμεων.

«Οι οκτώ συλληφθέντες διακινητές των λαθρομεταναστών είναι Σύροι, Πακιστανοί και Ουκρανοί. Χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατά την αυτόφωρη διαδικασία, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες», ανέφερε στην «K» ο υπολιμενάρχης Χαλκίδας κ. Παν. Μίρας.

Στο μεταξύ, άλλα 18 άτομα, Αλβανοί λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν κοντά στα Ιωάννινα, όταν τα δύο φορτηγά (κλεμμένα από την Αθήνα) που τους μετέφεραν σταμάτησαν στη μέση του δρόμου, καθώς οι οδηγοί τους τράπηκαν σε φυγή πιστεύοντας ότι το περιπολικό της τροχαίας τους είχε αντιληφθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή