Εξεταστική επιτροπή ζητεί ο ΣΥΝ, διακομματική προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Εξεταστική επιτροπή ζητεί ο ΣΥΝ, διακομματική προτείνει το ΠΑΣΟΚ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν διαπιστώθηκε κοινή γραμμή «πλεύσης» για το θέμα της Ολυμπιακής κατά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου και του κ. Αλ. Αλαβάνου, όπως επιβεβαίωσαν τόσο η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου όσο και ο πρόεδρος του Συνασπισμού. O κ. Αλαβάνος επανέλαβε την πρότασή του να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την απογραφή της κατάστασης της O.A., και το ΠΑΣΟΚ αντιπρότεινε το έργο αυτό να αναλάβει διακομματική επιτροπή ή επιτροπή μεταφορών της Βουλής. H κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι πρέπει να αναζητηθεί μια βιώσιμη, αλλά ταυτόχρονα ανταγωνιστική λύση, στην οποία δεν απέκλεισε -αλλά ούτε έθεσε ως προϋπόθεση- τη συμμετοχή του δημόσιου τομέα. Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον κ. Αλαβάνο να υπάρξουν δίαυλοι διαλόγου μεταξύ των δύο κομμάτων για τα μεγάλα θέματα, χωρίς φυσικά να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία στις δημοτικές εκλογές.

Εν τω μεταξύ, διάτρητη και καταρριπτέα κρίνουν την απόφαση της Κομισιόν για την Ολυμπιακή οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και, μετά την παραίνεση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΝ κ. Φώτη Κουβέλη, όπως όλα δείχνουν, θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. «Ενδικα μέσα κατά της επιβολής του προστίμου στη χώρα μας», λέει στην «K» ο κ. Κουβέλης, «έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τόσο το ελληνικό Δημόσιο όσο και η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Παράλληλα, όμως, και ο συνδικαλιστικός φορέας, οι εργαζόμενοι, μπορούν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την επίκληση ιδίου έννομου συμφέροντος, αφού η απόφαση της E.E. αφορά άμεσα τις αποδοχές τους αλλά και το δικαίωμά τους να αξιώνουν να παραμείνει στο ελληνικό Δημόσιο η εταιρεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή