Νέο σύστημα για τις προαγωγές δημ. υπαλλήλων

Νέο σύστημα για τις προαγωγές δημ. υπαλλήλων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αποκατάσταση αξιοκρατικών δομών στη Δημόσια Διοίκηση, με νέο σύστημα προαγωγών, αποτελεί τον κεντρικό στόχο του νέου Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, το σχέδιο του οποίου καταρτίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να παρουσιασθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου. Οπως δήλωσε ο υπουργός κ. Πρ. Παυλόπουλος μετά τη χθεσινή συνεργασία του με τον πρωθυπουργό, στο ίδιο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.

Το σχέδιο του νέου κώδικα, που παρουσιάζει σήμερα η «K», προβλέπει βελτιωμένο σύστημα προαγωγών, το οποίο θα συνεκτιμά τις αντικειμενικές παραμέτρους -όπως οι πτυχιακοί τίτλοι και η γνώση ξένων γλωσσών- και τις ουσιαστικές ικανότητες κάθε υπαλλήλου, θεσπίζοντας και προσωπική συνέντευξη, από την οποία θα εξαρτάται το 15% – 20% της «βαθμολογίας». Με το σύστημα αυτό επιδιώκεται να αποκατασταθεί η ουσιαστική ανέλιξη των υπαλλήλων, ώστε να είναι αξιοκρατική η άνοδός τους στην ιεραρχία, και να παρέχονται κίνητρα στους ικανούς. Σημείο αιχμής στις συζητήσεις των νέων ρυθμίσεων με την ΑΔΕΔΥ αναμένεται να είναι η συνέντευξη, καθώς έχουν διατυπωθεί φόβοι ότι μέσω αυτής ενδέχεται να ενισχύονται κομματικοί και προσωπικοί φίλοι. Εκτός από τις προαγωγές, ο νέος κώδικας επιδιώκει να διευκολύνει τις μετατάξεις των υπαλλήλων και να αποκαταστήσει τον αποτελεσματικό πειθαρχικό έλεγχο σε περίπτωση παραβάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή