Ουδέν σχόλιον για τον επίτιμο

Ουδέν σχόλιον για τον επίτιμο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέφυγε, κατά την πάγια τακτική της, η κυβέρνηση να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις προχθεσινές δηλώσεις του κ. Κων. Μητσοτάκη, με τις οποίες ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε έμμεση κριτική στην ασκούμενη οικονομική πολιτική. «Ξέρετε την απάντηση», αρκέστηκε να τονίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, όταν ρωτήθηκε σχετικά, υπονοώντας ότι η κυβέρνηση ουδέποτε σχολιάζει δηλώσεις και θέσεις του επιτίμου προέδρου της Ν.Δ.

Σε εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης στη NET, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Τη χαρακτήρισε ωστόσο ανεπαρκή και αναρωτήθηκε «μήπως η κυβέρνηση κάνει λάθος για δεύτερη φορά στα νούμερα». Σε άλλο σημείο, αναγνώρισε ότι ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής «έχει ικανότητες, κουράγιο και κινείται στη σωστή κατεύθυνση», αλλά εξέφρασε φόβους ότι «η αρρώστια (σ.σ. για την οικονομία) είναι πιο βαριά απ’ ό,τι λένε». Ιδιαίτερα απαξιωτικός ήταν ο κ. Μητσοτάκης έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν κάνει για πρωθυπουργός το παιδί», είπε και εξέφρασε την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ «θα πρέπει να αλλάξει αρχηγό γιατί ο σημερινός αρχηγός του δεν έχει άποψη». Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του «Αντέννα», η δήμαρχος Αθηναίων απέφυγε να σχολιάσει επί της ουσίας τη θέση του κ. Μητσοτάκη περί ανεπάρκειας της οικονομικής πολιτικής, υπενθυμίζοντας ότι από τις παραμονές των εκλογών ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. εκτιμούσε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και θα χρειαστούν πολύ περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

«Οι τοποθετήσεις και οι κατά καιρούς προβλέψεις του κ. K. Μητσοτάκη είναι γνωστό ότι έχουν διαψευστεί και διαψεύδονται από το λαό και από την ιστορία», σχολίασε από την πλευρά της η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή