Υπάρχουν και οι πεζοί

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν ως… μη γενόμενη πέρασε για την Αθήνα η χθεσινή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Παρά το γεγονός ότι η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ήταν δωρεάν, δεν ήταν πολλοί εκείνοι που αποφάσισαν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους και να μετακινηθούν με εναλλακτικούς τρόπους, έστω για να τιμήσουν το πνεύμα της ημέρας. Σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Τροχαίας, ο αριθμός των αυτοκινήτων, που κινήθηκαν στο Λεκανοπέδιο, δεν ελαττώθηκε χθες.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με αφορμή την ημέρα, υπενθύμισε ότι υπάρχουν απλοί κανόνες που οι πεζοί μπορούν να ακολουθήσουν, προκειμένου οι μετακινήσεις τους να είναι περισσότερο ασφαλείς, όπως το να βαδίζουν στο πεζοδρόμιο, να χρησιμοποιούν τις διαβάσεις, να μην διασχίζουν το δρόμο ανάμεσα σε σταματημένα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον KOK μάλιστα, υπάρχει και πρόστιμο για τους πεζούς που δεν χρησιμοποιούν τις διαβάσεις για να περάσουν κάθετα το δρόμο. Το πρόστιμο είναι 17 ευρώ και εάν ο παραβάτης αρνηθεί να το πληρώσει και η ποινή επικυρωθεί δικαστικά, φθάνει τα 34,5 ευρώ. Χθες το απόγευμα, η Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Δικαιώματα των Πεζών «ΠΕΖΗ», οργάνωσε εκδήλωση στον πεζόδρομο της οδού Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, διεκδικώντας τη λήψη μέτρων για διευκόλυνση των μετακινήσεων με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή