Συνδικαλιστικό έλλειμμα ΠΑΣΟΚ

Συνδικαλιστικό έλλειμμα ΠΑΣΟΚ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία για τα «κενά» που υφίστανται στον συνδικαλιστικό βραχίονα του ΠΑΣΟΚ επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά και την ουσιαστική υποβάθμιση των Τομεακών Οργανώσεων (ανά επαγγελματικό χώρο) στο πρόσφατο συνέδριο, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση προετοιμάζει σειρά παρεμβάσεων στις ΔΕΚΟ και σε μια σειρά οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς, που προέβλεπαν στο Εθνικό Συμβούλιο της προσεχούς Παρασκευής να παρουσιαστεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας των Τομεακών Οργανώσεων, τούτο δεν είναι βέβαιο πως θα συμβεί. Αιτία, ότι συνεχίζουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ να υφίστανται αποκλίνουσες προσεγγίσεις για τον τρόπο ανάδειξης των μελών των Τομεακών Οργανώσεων ως συνέδρων. Πάντως, μια ύστατη προσπάθεια να αρθούν οι όποιες διαφορές θα γίνει τη Δευτέρα, σε ειδική σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη με τη συμμετοχή της γραμματέως του ΠΑΣΟΚ κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Θ. Τσούρα και B. Παπαχρήστου, καθώς και του Προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Χρ. Πολυζωγόπουλου και του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Γ. Παναγόπουλου. Οπως προαναφέρθηκε, πολλά κορυφαία στελέχη σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην παρουσία του ΠΑΣΟΚ στους χώρους δουλειάς, εξαιτίας της «χαλαρής» λειτουργίας των Τομεακών Οργανώσεων τους τελευταίους μήνες. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως η κατάσταση που επικρατεί επιτρέπει στην κυβέρνηση να προωθεί χωρίς ουσιαστική «πίεση» τα σχέδιά της, αλλά και να «συγκαλύπτει» κενά και παραλείψεις των διοικήσεων που έχει διορίσει το τελευταίο δεκαοκτάμηνο.

Αλλοι έμπειροι παράγοντες υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ στο συνδικαλιστικό δεν είναι οργανωτικής φύσεως, αλλά αμιγώς πολιτικό. Οπως σημειώνεται, οι «μεσαίοι» συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια συνηθίσει να λειτουργούν ως «συνδιαχειριστές» της εξουσίας και δεν είναι σε θέση να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της αντιπολίτευσης.

– Εν τω μεταξύ, χθες το πρωί, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος επισκέφθηκε το Αττικό Νοσοκομείο επικεφαλής κλιμακίου στο οποίο μετείχαν οι κ.κ. Εφη Χριστοφιλοπούλου, Τόνια Αντωνίου, και Λ. Γρηγοράκος. Σε δηλώσεις του, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως «διαπιστώνεται ότι υπήρξαν δεκαοκτώ χαμένοι μήνες για την υγεία, καθώς δεν άνοιξαν νέες κλινικές, δεν προσλήφθηκε προσωπικό, δεν λύθηκαν προβλήματα». Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε πως ο διοικητής του Αττικού Νοσοκομείου, παρ’ ότι είχε ειδοποιηθεί για την επίσκεψη του κλιμακίου, επέλεξε να μην είναι παρών. Σημειώνεται, τέλος, πως το ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει τον επόμενο μήνα μια «ημέρα υγείας» στη διάρκεια της οποίας στελέχη του θα επισκεφθούν όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας και θα καταγράψουν τα υφιστάμενα προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή