«Απαιτήσεις» E.E. από την Τουρκία

«Απαιτήσεις» E.E. από την Τουρκία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις «απαιτήσεις» της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την υποψήφια προς ένταξη Τουρκία, θα εμπεριέχει σύμφωνα με πληροφορίες από τη Λευκωσία -οι οποίες έρχονται να επιβεβαιώσουν χθεσινό δημοσίευμα της «K»- το κείμενο του Πλαισίου των Διαπραγματεύσεων, που θα εξεταστεί στο επικείμενο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των «25».

Ειδικότερα, μεταξύ των άλλων σημειώνεται ότι «στην περίοδο μέχρι την ένταξη θα απαιτείται από την Τουρκία να ευθυγραμμίζει σταδιακά τις πολιτικές της προς τρίτες χώρες και τις θέσεις της μέσα σε διεθνείς οργανισμούς (περιλαμβανομένων και αυτών που σχετίζονται με τη συμμετοχή όλων των κρατών – μελών της E.E. σε αυτούς τους οργανισμούς) με τις πολιτικές και τις θέσεις που υιοθετήθηκαν από την Ενωση και τα μέλη της». H έμμεση αυτή αναφορά, όπως και άλλες, εκτιμάται ότι έχει σαφή σχέση και με την Κυπριακή Δημοκρατία, σε βάρος της οποίας είναι γνωστά τα τουρκικά «βέτο» και γενικότερα η επιθετική στάση, αλλά και με την αρνητική στάση της Αγκυρας προς την Ελλάδα, εντός του ΝΑΤΟ.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ως προαπαιτούμενο για την ένταξη της Τουρκίας, αναφέρεται «η συνεχιζόμενη υποστήριξή της προς τις προσπάθειες για επίτευξη μιας συνολικής λύσης» του Κυπριακού.

Οι τελευταίες εξελίξεις, εξετάστηκαν χθες σε νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στην Κύπρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή