ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Νέο κύμα τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Συντηρεί την ένταση στο Αιγαίο η Αγκυρα, προχωρώντας σε καθημερινή βάση σε παραβιάσεις. Χθες έντεκα σχηματισμοί από 26 μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης στο FIR Αθηνών και προχώρησαν σε 11 παραβάσεις των διεθνών κανόνων κυκλοφορίας και σε 6 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου στις περιοχές του Βορείου και του Κεντρικού Αιγαίου. Κατά την αναχαίτισή τους από ελληνικά μαχητικά σημειώθηκαν 2 «εμπλοκές». Εν τω μεταξύ ο υφυπουργός Αμυνας κ. Βασ. Μιχαλολιάκος επισκέπτεται την Αγκυρα για να παραστεί στην έκθεση IDEF 2005. Κατά την επίσκεψή του χθες στην ελληνική πρεσβεία ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι η παρουσία του στη γειτονική χώρα συμβολίζει «την πολιτική ανοικτών θυρών», που ακολουθεί η χώρα μας. «Σε αυτή τη γραμμή», πρόσθεσε, «υποστηρίζει και την ενταξιακή πορεία προς την E.E. της Τουρκίας, η οποία γνωρίζει ότι για να πετύχει το στόχο της θα πρέπει να ανταποκριθεί στους όρους και τις υποχρεώσεις που θέτει η Ε.Ε.».

ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

«Οι Ελληνες κέρδισαν αρκετά δισ.»

«Στη χώρα μας οι Ελληνες πολίτες κέρδισαν από τους χειρισμούς της κυβέρνησης αρκετά δισ. δραχμές, καθώς καταφέραμε και πετύχαμε τη μικρότερη αύξηση στις τιμές των καυσίμων από όλες τις ευρωμεσογειακές χώρες». Με αυτή τη φράση ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδης απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Φ. Κουβέλη για την κυβερνητική πολιτική έναντι της αύξησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου. O υφυπουργός επισήμανε ότι οι προ φόρων τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα περιορίσθηκαν σε ποσοστό μόλις κατά 4% ανώτερο του μέσου ευρωπαϊκού όρου, έναντι 9-12% κατά τη διάρκεια της διετίας 2003-4. Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Κουβέλη να μην λαμβάνει υπόψη του τις ημερήσιες μετρήσεις της Eurostat (που δείχνουν την «άνοδο» της Ελλάδας από την 8η στη 2η πλέον ακριβή θέση ανάμεσα στα κράτη μέλη) αλλά να εξετάσει τους μέσους όρους εξαμήνου που αποδεικνύουν τη συγκράτηση των τιμών. Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης επέκρινε την κυβέρνηση ότι όχι μόνον δεν χορηγεί επίδομα θέρμανσης αλλά δεν πράττει και οτιδήποτε θα συνέβαλε στον έλεγχο της αγοράς και την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας.

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Ερώτηση Βαρβιτσιώτη

Διευκρινίσεις για τη φύλαξη των δεδομένων τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών ζητεί με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. I. Βαρβιτσιώτης. O Ελληνας ευρωβουλευτής ζητεί συγκεκριμένα να μάθει τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων και τι προβλέπεται σε σχέση με την πρόσβαση, αξιολόγηση και χρήση των δεδομένων αυτών. Επίσης τι προβλέπεται για την αποζημίωση των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών και των παροχών υπηρεσιών στο διαδίκτυο για το πρόσθετο κόστος των προτεινόμενων μέτρων αποθήκευσης και το βαθμό στον οποίο θα συμμετέχουν οικονομικά τα κράτη – μέλη. Αφορμή για την ερώτηση του κ. Βαρβιτσιώτη ήταν η πρόταση σχετικής οδηγίας που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που προβλέπει την καταγραφή και αποθήκευση δεδομένων κίνησης τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

ΑΠΟ TON ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Διευκρίνιση για Κρεμαστινό

Ο καθηγητής καρδιολογίας κ. Δ. Κρεμαστινός εξακολουθεί να εργάζεται για το ερευνητικό του πρόγραμμα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, διαβεβαίωσε χθες τη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας κ. Θ. Γιαννόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Γεωργακόπουλου. O υφυπουργός τόνισε ότι ο κ. Κρεμαστινός ως διευθυντής της B΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής μεταστεγάσθηκε μαζί με την κλινική πλέον στο Αττικό Νοσοκομείο, η δε αναταραχή που υπήρξε ήταν για να μεταστεγασθεί από το γραφείο του ως διευθυντού στο Ωνάσειο σε ένα άλλο για το ερευνητικό του έργο. Αντιθέτως ο κ. Γεωργακόπουλος έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη πολιτική δίωξη, όταν με δικαστικό κλητήρα του ζητείται να εγκαταλείψει και το γραφείο που κατέχει σήμερα για να δέχεται και τους ασθενείς του Ωνασείου». O κ. Γιαννόπουλος ανταπάντησε ότι υπάρχουν στενότεροι των πολιτικών δεσμοί της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον καθηγητή κ. Κρεμαστινό και σε καμιά περίπτωση δεν ευσταθούν τέτοιοι χαρακτηρισμοί: «Τον έχασε το Ωνάσειο, αλλά τον κέρδισε το Αττικό Νοσοκομείο σε μία άκρως υποβαθμισμένη περιοχή και ελπίζεται να παράσχει εκεί το πολύτιμο έργο του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή