Διευρύνεται η νεολαία του ΠΑΣΟΚ

Διευρύνεται η νεολαία του ΠΑΣΟΚ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο, από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα κινήσει ο κ. Γ. Παπανδρέου τις διαδικασίες πλήρους ανασυγκρότησης της οργάνωσης Νεολαίας που θα ολοκληρωθούν με τη διεξαγωγή νέου συνεδρίου, πιθανότατα τον Φεβρουάριο του 2006.

O σχεδιασμός του κ. Γ. Παπανδρέου προβλέπει τη δημιουργία ενός ευρύτατου Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης -κατά τα πρότυπα των προσυνεδριακών διαδικασιών του κόμματος- στο οποίο, πέραν των γνωστών «μηχανισμών», που έδρασαν στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, θα μετέχουν και πολλά νέα πρόσωπα τα οποία κινούνται μέχρι τώρα εκτός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, από το γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνονται ήδη σχετικές προτάσεις από στελέχη του κόμματος, που είχαν δεσμούς στο παρελθόν με τον χώρο της Αριστεράς, όπως η κ. Μαρία Δαμανάκη. Το Εθνικό Συμβούλιο θα χωριστεί αμέσως μετά σε ομάδες διαλόγου, προκειμένου η οργάνωση Νεολαίας να οδηγηθεί σε ένα «πολιτικό» συνέδριο, στις αρχές του χρόνου.

Ερώτημα, πάντως, αποτελεί σε ποια πολιτικά στελέχη θα αναθέσει ο κ. Γ. Παπανδρέου την ευθύνη «παρακολούθησης» των προσυνεδριακών διαδικασιών για λογαριασμό της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το προηγούμενο συνέδριο είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο με την αποχώρηση της πτέρυγας των πρώην «εκσυγχρονιστών». Εκ των πραγμάτων, κεντρικό ρόλο θα έχει, πέραν της γραμματέως του κόμματος κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η υπεύθυνη του Πολιτικού Συμβουλίου για θέματα Νεολαίας κ. Φώφη Γεννηματά. Επίσης, συζητείται το ενδεχόμενο στην όλη διαδικασία να εμπλακούν η κ. Μαρία Δαμανάκη ως τομεάρχης για θέματα Παιδείας, και πιθανώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. X. Καστανίδης, που είχε την ευθύνη του προηγούμενου συνεδρίου, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Δ. Ρέππας.

Εν τω μεταξύ, στο Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή και το Σάββατο, ο κ. Γ. Παπανδρέου πέραν της παρουσίασης της «πλατφόρμας» του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006, θα εξαπολύσει νέα επίθεση στην κυβέρνηση, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της διαφάνειας και των διαβλητών -σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη- διαδικασιών κατά την πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο. Πρόγευση της τακτικής του κ. Γ. Παπανδρέου έδωσε χθες ο κ. N. Αθανασάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τις κυβερνητικές επιλογές «μνημείο σύγχρονης φαυλότητας». O κ. Αθανασάκης πρόσθεσε πως «υπάρχει μια βιομηχανία προσλήψεων όπου συγκρούονται τοπικά μεταξύ τους οι παράγοντες της Ν.Δ.», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει και θα παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον, συγκεκριμένα στοιχεία ανά υπουργείο και εκλογική περιφέρεια.

Τέλος, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται συσκέψεις των Τομέων του κόμματος με στόχο τη διαμόρφωση ενός «περιγράμματος» προγραμματικών θέσεων ανά υπουργείο, ως συνέχεια των προτάσεων που παρουσίασε ο κ. Γ. Παπανδρέου από το βήμα της ΔΕΘ για την οικονομία. Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση αναμένεται να συμβάλει και το ΙΣΤΑΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΙΣΤΑΜΕ έχει ήδη εκπονήσει μελέτες για τα κριτήρια της Λισσαβώνας, αλλά και για την περαιτέρω πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μετά και την αναμενόμενη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αγκυρας την προσεχή Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή