ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οξύτατη απάντηση Παυλόπουλου σε Σκανδαλίδη

Οξύτατη απάντηση στις καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. K. Σκανδαλίδη για το καθεστώς προσλήψεων του προσωπικού ασφαλείας και φρούρησης της Τραπέζης της Ελλάδος έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος. «O κ. Σκανδαλίδης από άγνοια παρά τη θητεία του στο ΥΠΕΣΔΔΑ ή από πρόθεση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, αναφέρθηκε ανακριβέστατα στη συνέντευξη που προβλέπει ο ν. 3320/2005» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «H συνέντευξη αυτή δεν έχει καμία σχέση με τις προσλήψεις προσωπικού ασφαλείας, οι οποίες έγιναν με βάση το καθεστώς που θεσπίστηκε από το ΠΑΣΟΚ». Διευκρίνισε ακόμη ότι η συνέντευξη σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του ΑΣΕΠ, αλλά θεσπίστηκε τον Μάιο του 1998 με υπουργική απόφαση. Στο θέμα επανήλθε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Νικ. Αθανασάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «και πάλι λέει ψέματα», διότι απέκρυψε το γεγονός ότι στον εν λόγω διαγωνισμό η συνέντευξη προσμετράται και λαμβάνει μόρια τα οποία μπορούν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ME ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Επίσκεψη Παπούλια στην Κύπρο

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρ. Παπούλιας από τις 16 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου. Κατά την παραμονή του στη νήσο, ο κ. Παπούλιας θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσο Παπαδόπουλο και θα προσφωνήσει ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων. O κ. Παπούλιας είναι ο δεύτερος, μετά τον κ. K. Στεφανόπουλο, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που επισκέπτεται την Κύπρο.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ TO ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Καταδυτικός τουρισμός

Με τους εκπροσώπους της αρχαιολογικής υπηρεσίας να διατυπώνουν επιφυλάξεις για την «απελευθέρωση» του ελληνικού βυθού, προκειμένου να αναπτυχθεί ο καταδυτικός τουρισμός, ξεκίνησε χθες στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκαν, επί της αρχής, υπέρ της προώθησης του νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέψει την ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού, ενώ KKE και Συνασπισμός δήλωσαν ότι καταψηφίζουν τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. O πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, κ. Δημ. Αθανασούλης, ζήτησε να προηγείται έλεγχος πριν από την απόδοση κάποιας περιοχής προκειμένου να αναπτυχθούν υποβρύχιες δραστηριότητες. Στο ίδιο νομοσχέδιο, που εισηγήθηκε ο κ. M. Κεφαλογιάννης, περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για τη δρομολόγηση πλοίων μετά την καθορισμένη ημερομηνία (31η Ιανουαρίου κάθε έτους) αρκεί να πραγματοποιούν δρομολόγια στην ίδια γραμμή τουλάχιστον επί 10μηνο και προβλέπεται η «παραχώρηση» της εκμετάλλευσης άγονων γραμμών έπειτα από διαγωνισμό για διάστημα έως και 5 ετών.

ΑΠΟ TH ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Απομάκρυνση προέδρου

Στην άμεση απομάκρυνση του κ. T. Κομνηνού από τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαΐας της Ν.Δ. προχώρησε χθες η Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος, μετά πληροφορίες που τον συνδέουν με οικονομικές ατασθαλίες. Χρέη προέδρου θα ασκεί προσωρινά ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Θεόδ. Γιοβάνης, στο πρόσωπο του οποίου συμφώνησαν οι τοπικοί κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΩΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΙΑΣ

Η διαμάχη Κοντομηνά – Κουρή

Επί οκτώ ώρες κατέθετε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος χειρίζεται την προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες του εκδότη της «Αυριανής» Γ. Κουρή για οικονομικές ατασθαλίες του επιχειρηματία Δημ. Κοντομηνά, η πρώην ασφαλίστρια της Interamerican κ. Βούλα Κασφίκη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της «Αυριανής», η κ. Κασφίκη φέρεται να μετέβη στη N. Αφρική και να συνήψε μεγάλα συμβόλαια με ομογενείς. H κ. Κασφίκη θεωρείται σημαντική μάρτυρας για την εξέλιξη της έρευνας, καθώς φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ θεωρείται πιθανόν να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση εφόσον ο εισαγγελέας το κρίνει αναγκαίο.

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

«Γυάρος – Ιστορική μνήμη»

Για πρώτη φορά φέτος στο προσκύνημα που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Σύλλογος «Γυάρος – Ιστορική μνήμη» μετείχαν εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Στη νήσο μετέβησαν μαζί με τα μέλη του Συλλόγου, οι βουλευτές Σοφία Βούλτεψη (Ν.Δ.), Παν. Ρήγας (ΠΑΣΟΚ), Θαν. Λεβέντης (ΣΥΡΙΖΑ) και το μέλος του KKE K. Μαραγκουδάκης. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, «οι εκπρόσωποι των κομμάτων διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τη δυσκολία μετάβασης στο νεκροταφείο, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη και να βεβηλώνεται καθημερινά από την αυθαίρετη βόσκηση». Και με το δεδομένο αυτό η «Γυάρος – Ιστορική μνήμη» επαναφέρει το αίτημα «να γίνει επαναχάραξη του μονοπατιού με μέριμνα και δαπάνες των υπουργείων Πολιτισμού και Αιγαίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή