O Μεϊμαράκης κατά των διαγραφών

O Μεϊμαράκης κατά των διαγραφών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του γραμματέα της K.E της Ν.Δ. κ. Βαγγ. Μεϊμαράκη σχετικά με τη διαγραφή του βουλευτή Πιερίας κ. Πολύζου. «Θεωρώ ιδιαίτερα αυστηρή την ποινή που του επεβλήθη», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι κατά την άποψή του δεν μπορεί να «τρώει» η Ν.Δ. τα στελέχη της με αυτόν τον τρόπο.

Συνδέοντας, μάλιστα, εμμέσως την υπόθεση αυτή με αυτή του κ. Ρεγκούζα, ο γραμματέας της Ν.Δ. είπε ότι οι όποιες ατυχείς ή ατελείς εκφράσεις, δεν μπορεί να κάνουν κάποιους από το ΠΑΣΟΚ να επιβάλουν στο κυβερνών κόμμα την όποια αλλαγή στελεχών, εφόσον μάλιστα ο βίος τους είναι έντιμος.

Η θέση αυτή του κ. Μεϊμαράκη προκάλεσε πολλές συζητήσεις μεταξύ των στελεχών του κόμματος, καθώς μπορεί να ερμηνευτεί είτε ως ευθεία κριτική στους χειρισμούς του πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή, είτε ως αυτοκριτική, αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο γραμματέας είχε λόγο στην υπόθεση Πολύζου.

Στην εφ’ όλης της ύλης χθεσινή συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84», ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε ακόμη ότι δεν μπορεί κανείς να είναι ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση.

Απέδωσε, ωστόσο, πολλά από τα προβλήματα στη νοοτροπία που έχει διαποτίσει πολλούς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και στη θαυμαστή ομοφωνία, που όπως είπε, διαπιστώνεται, όταν η κυβέρνηση επιχειρεί να προωθήσει ριζικές αλλαγές. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι δεν μιλά μόνο για τη ΔΑΚΕ και για συντεχνιακά προβλήματα.

Μετά και τη χθεσινή παρέμβασή του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνάντηση, που θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο γραμματέας της K.E. της Ν.Δ. με τον πρωθυπουργό κ. K. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή