«Κόκκινο πανί» τα «γαλάζια παιδιά»

«Κόκκινο πανί» τα «γαλάζια παιδιά»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαστάσεις μετωπικής σύγκρουσης προσλαμβάνει η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή καταγγελίες για επιλεκτικούς διορισμούς και κρούσματα διαφθοράς στο δημόσιο τομέα και τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους, επιδίωξε χθες να πλήξει το προφίλ του ίδιου του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, ο κ. N. Αθανασάκης μεταξύ άλλων επικαλέστηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ανηλίκων προχώρησε πρόσφατα σε πρόσληψη 45 ατόμων, εκ των οποίων οι 35 έχουν γεννηθεί στη Λαμία, από την οποία κατάγεται ο επικεφαλής της γραμματείας και κουνιάδος του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού κ. Σταϊκούρα. Ταυτοχρόνως, αναφέρθηκε στην επερώτηση που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, προς τον υπουργό Υγείας για τα Κέντρα Θεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία.

Επισήμως, το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να μην απαντήσει στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες του πρωθυπουργού, ωστόσο, έκαναν λόγο για «απύθμενο θράσος» κάποιων που καλόν θα είναι, αντί να μιλάνε, να σκεφτούν τι έχουν κάνει οι ίδιοι όλα τα προηγούμενα χρόνια». Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του ονόματος του κ. Σταϊκούρα, οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων αφορά περίπου 1.000 άτομα, και ως εκ τούτου είναι λογικό να έχουν προσληφθεί μερικές δεκάδες από διάφορους νομούς της χώρας, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν τίθεται κανένα θέμα.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, πάντως, επικρατεί προβληματισμός τόσο για τη νέα αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ, όσο και για τα αλλεπάλληλα κρούσματα με πρωταγωνιστές κομματικά στελέχη. Τα κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι είναι δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση, καθώς διατρέχει τις μεσαίες και κατώτερες βαθμίδες της κομματικής ιεραρχίας. Το θέμα, με αφορμή την προχθεσινή παραίτηση του κ. T. Κομνηνού από τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαΐας, απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γραμματέα της K.E. της Ν.Δ. Πριν αρχίσει η συνάντηση, ο κ. Βαγγ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε αυστηρή τη διαγραφή του βουλευτή κ. Ευ. Πολύζου, εκτιμώντας ότι «ανέβασε ψηλά τον πήχυ και προκάλεσε υψηλές προσδοκίες». «Δεν είναι δυνατόν για κάθε λεκτική παραδρομή ή άστοχη έκφραση να απομακρύνεται ένα στέλεχος», πρόσθεσε, αφήνοντας έμμεσες αιχμές εναντίον του υπουργού Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλου που είχε συνηγορήσει υπέρ του αποκεφαλισμού του. O γραμματέας έβαλε επίσης κατά των MME, λέγοντας ότι δεν μπορούν να υπαγορεύουν τι θα κάνει η κυβέρνηση. «Υψηλές προσδοκίες γεννά στον κόσμο η ανάγκη να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς», σχολίασε εξίσου υπαινικτικά ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση σέβεται τα MME.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή