Σε φθορά Ν.Δ. ελπίζει το ΠΑΣΟΚ

Σε φθορά Ν.Δ. ελπίζει το ΠΑΣΟΚ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκτίμηση ότι από την άνοιξη, οπότε και οι επιπτώσεις από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα έχουν γίνει ορατές στους πολίτες, το πολιτικό κλίμα θα βελτιωθεί αισθητά για το ΠΑΣΟΚ προέβη ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά το προχθεσινό δείπνο προς τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετείχαν στο γ΄ θερινό τμήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με σχετική τοποθέτηση του κ. K. Κουλούρη, όπως και με την παρατήρηση του κ. N. Χριστοδουλάκη ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτύχει τον στόχο για μείωση του ελλείμματος στο 3% στο τέλος του 2006. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με αφορμή την επικείμενη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. O κ. Παπανδρέου εκτίμησε πως εξαιτίας των έως τώρα χειρισμών της, η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να προωθήσει λύσεις στα ελληνοτουρικά και στο Κυπριακό. Με τη θέση αυτή, πάντως, εμφανίστηκε να διαφωνεί ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος ανέφερε πως πάντα υπάρχουν περιθώρια χειρισμών. O κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στις εξελίξεις περί την «Ολυμπιακή», ενώ παραλλήλισε -χαριτολογώντας- την κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με την ηγέτιδα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών κ. Αγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Παπαντωνίου

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος όταν του ζητήθηκαν από τον κ. Γ. Παπανδρέου οι εκτιμήσεις του για την πορεία της οικονομίας, παρουσίασε ολοκληρωμένη «πλατφόρμα». O κ. Παπαντωνίου εκτίμησε πως η κυβέρνηση δεν θα υποχρεωθεί να λάβει πρόσθετα μέτρα και ότι πιθανότατα θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές την άνοιξη του 2007. O πρώην υπουργός Οικονομίας ζήτησε επίσης το ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει σε σύντομο χρόνο συγκεκριμένες προτάσεις για την απλοποίηση των επενδύσεων και την παιδεία. Από τους λοιπούς βουλευτές, μεταξύ άλλων, η κ. Μιλένα Αποστολάκη εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός κ. K. Καραμανλής ακολουθεί την «τακτική της αδράνειας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, όπως έπραττε ο θείος του», ενώ ο κ. Απ. Κακαλαμάνης υποστήριξε πως η Αυστρία διαδραματίζει στα Βαλκάνια τον ρόλο που θα έπρεπε να έχει η Ελλάδα.

– Εν τω μεταξύ, δριμύτατη προσωπική επίθεση κατά του κ. Καραμανλή με απρεπείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε χθες (μέσω του «Αλφα 98,9»), ο κ. Θ. Πάγκαλος. O κ. Πάγκαλος υποστήριξε πως «ο κ. Καραμανλής είναι η πηγή της διαφθοράς, του αυταρχισμού, της διάλυσης του κράτους και της οικονομίας». O πρώην υπουργός πρόσθεσε πως «ο κ. Καραμανλής είναι παχύδερμο, δεν έχει ίχνος ευαισθησίας και καλύπτει όλους τους υπουργούς», ενώ κατέληξε σημειώνοντας πως «έχουμε υποχρέωση να απαλλάξουμε τον τόπο από αυτήν τη δεξιά λαίλαπα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή