ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ OI ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Και επισήμως επιτροπή για προστασία προσώπων

Τη σύσταση επιτροπής που θα μελετήσει το θέμα της προστασίας προσώπων και της φρούρησης χώρων από την Ελληνική Αστυνομία, ανακοίνωσε επισήμως χθες το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργού κ. Γιώργου Βουλγαράκη. H επιτροπή (αναλυτικό δημοσίευμα για το αντικείμενό της φιλοξένησε η «K» στο χθεσινό φύλλο της) αποτελείται από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, της νεοσυσταθείσας Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας Επισήμων και της Αντιτρομοκρατικής. Μέσω της επιτροπής θα επανεξετασθεί η υπάρχουσα κατάσταση σχετικά με τα πρόσωπα και τους χώρους, που φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις και θα καθοριστούν οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να συντρέχουν για να δοθεί σε κάποιον αστυνομική προστασία.

ΚΑΤΑ TOY ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ APEIOY ΠΑΓΟΥ

Απορρίφθηκε αίτηση Ζήση

Ως απαράδεκτη και αβάσιμη κρίθηκε και η δεύτερη αίτηση που κατέθεσε εις βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά που χειρίζεται την έρευνα για τα παραδικαστικά κυκλώματα, ο αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου και πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Αχ. Ζήσης. H δεύτερη αίτηση, όπως άλλωστε και η πρώτη, κρίθηκε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό και όχι από το δικαστικό συμβούλιο, όπως ζητούσε ο κ. Ζήσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Λινός απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση, καθώς ο κ. Ζήσης επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς που επικαλείτο και στην πρώτη αίτηση, αλλά και ως αβάσιμη, καθώς δεν στοιχειοθετούνται τα όσα καταγγέλλονται εις βάρος του κ. Γ. Σανιδά. Κατόπιν αυτών ο κ. Σανιδάς αναμένεται να συνεχίσει την έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα, στο πλαίσιο της οποίας έχει κληθεί να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου ο κ. Ζήσης.

ΑΠΟ TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Απάντηση σε Πετσάλνικο

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Φιλ. Πετσάλνικο. Αφορμή η ερώτηση του δευτέρου στην οποία καταγγέλλει ότι οι μισθοί των νέων διοικητών των 29 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας αυξήθηκαν από 409-963%. Ενώ δηλαδή οι μισθοί των προέδρων των πάλαι ποτέ Κέντρων ανέρχονταν στα 293-690 ευρώ, σήμερα αυξήθηκαν όλων ανεξαιρέτως στα  2.822 ευρώ. O βουλευτής σημειώνει ότι από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι η συνολική μηνιαία δαπάνη για τις αποδοχές των τότε προέδρων από 14.525 ευρώ που ήταν ανέρχεται στις 81.852 ευρώ. Από το γραφείο του υφυπουργού Υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλου εκδόθηκε ανακοίνωση  στην οποία τονίζεται ότι με τον τελευταίο νόμο που ψηφίσθηκε οι μονάδες μετατράπηκαν σε ΝΠΔΔ και οι πρόεδροί τους ορίζονται ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης: «Γιατί ο κ. Πετσάλνικος δεν εξέφρασε τις αντιρρήσεις του όταν συζητείτο το νομοσχέδιο; Είναι δυνατόν να διοικούνται οι μονάδες με την παρουσία προέδρων για λίγες μόνον ώρες; Με τη στάση του ο κ. Πετσάλνικος επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν δύο ΠΑΣΟΚ: ένα που λαϊκίζει και ένα άλλο που παίρνει υπεύθυνη θέση μέσα στο Κοινοβούλιο».

ΣΥΝΤΟΜΑ TO ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Συγκεκριμένα και αποτελεσματικά δικονομικά μέτρα για ταχύρρυθμη εκδίκαση των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχετικό νομοσχέδιο αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, που επεξεργάζεται και σύντομα θα παραδώσει ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης. Την επισήμανση αυτή έκανε χθες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρας κατά τη συζήτηση σχετικής προτάσεως νόμου που κατέθεσαν έντεκα γυναίκες βουλευτές της Ν.Δ. με εισηγήτρια την κ. Κατερίνα Παπακώστα. Σε γενικές γραμμές η πρόταση προβλέπει τη συγκρότηση σε κάθε νομό κέντρων στήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Προβλέπει ακόμη επιδότηση των θυμάτων, όταν δεν διαθέτουν πόρους και παρακράτηση των ποσών από το εισόδημα του δράστη. H πρόταση απορρίφθηκε τόσο από τον υπουργό, όσο και τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως, αφού κρίθηκε προβληματική και δυσχερής ώς ανέφικτη στην εφαρμογή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή