Στη Frankfurter Rundschau το «πλυντήριο» των χρυσών δελτίων και οι σχέσεις Σαλονίκη – Κόκκαλη

Στη Frankfurter Rundschau το «πλυντήριο» των χρυσών δελτίων και οι σχέσεις Σαλονίκη – Κόκκαλη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπόθεση του ξεπλύματος «ναρκοχρήματος» μέσω κερδοφόρων δελτίων του ΟΠΑΠ αναφέρθηκε διεξοδικά στο χθεσινό της φύλλο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau, η οποία θυμίζει στη σχετική ανταπόκρισή της πως ο εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο αυτό, πρόεδρος της Ιντρακόμ, Σωκράτης Κόκκαλης, θεωρείται ύποπτος για συνεργασία με τις ανατολικογερμανικές μυστικές υπηρεσίες, τη διαβόητη Stasi, με το ψευδώνυμο «Κρόκους». Αναζητώντας «τυχερούς», που παρουσίαζαν υπερβολικά πολλά κερδοφόρα δελτία και μάλιστα από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας, οι ανακριτές έπεσαν πάνω στη Σταματίνα Μαρμαρά, σύζυγο του Γιώργου Σαλονίκη, ο οποίος είναι έμπιστος συνεργάτης του Κόκκαλη. Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο απεσταλμένος της γερμανικής εφημερίδας, Γκερτ Χέλερ, η Μαρμαρά είχε εμφανίσει κέρδη 7,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Το δημοσίευμα της Frankfurter Rundschau εξηγεί ότι οι Κόκκαλης και Σαλονίκης έχουν ιδιαίτερα στενές σχέσεις, ο δεύτερος μάλιστα έχει διατελέσει παλαιότερα μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού, της ομάδας του πρώτου. O Σαλονίκης κατείχε επίσης θέση στο Δ.Σ. της Ιντραλότ, της εταιρείας του Κόκκαλη, που ελέγχει για λογαριασμό του ΟΠΑΠ το Στοίχημα. H γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο 66χρονος έχει διεισδύσει στα τυχερά παιχνίδια αρκετών βαλκανικών χωρών.

Σε μία ιστορική αναδρομή, η εφημερίδα θυμίζει ότι οι αρχές εντόπισαν τα ίχνη εμπόρων ναρκωτικών, που αγόραζαν κερδοφόρα δελτία του ΛΟΤΤΟ και του ΠΡΟ-ΠΟ, έπειτα από έρευνες γύρω από τη δράση του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγελόπουλου. O Αγγελόπουλος συνελήφθη πέρυσι στη Στουτγκάρδη με τη συνδρομή της Ιντερπόλ, την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει στη Βενεζουέλα με πλαστό διαβατήριο. «O Αγγελόπουλος κατηγορείται ότι διακίνησε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική προς την Ευρώπη. H τελευταία μεγάλη συμφωνία που έκλεισε ήταν τον Ιούλιο του 2004 στο Λας Πάλμας για τη μεταφορά 5,4 τόνων κοκαΐνης με αλιευτικά. Μέσα σε δύο χρόνια ο Αγγελόπουλος νομιμοποίησε έσοδα από εμπόριο ναρκωτικών ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ ως κέρδη από το ΛΟΤΤΟ. Μεταξύ άλλων ο Αγγελόπουλος παρουσίασε 46 κερδοφόρα δελτία, τα οποία είχαν παιχθεί εντός ολίγων ωρών σε διαφορετικά ελληνικά πρακτορεία σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή