ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Δεν πάει στην Τουρκία ο αρχηγός του ΓΕΣ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το προσεχές διάστημα επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Νικολάου Ντούβα στην Τουρκία, που ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Δεκεμβρίου. Ως λόγο της αναβολής πηγές του Επιτελείου επικαλούνται το βεβαρημένο πρόγραμμα του αρχηγού το προσεχές διάστημα. Αντιθέτως, το τουρκικό δίκτυο CNNTurk κάνει λόγο για ενόχληση της ελληνικής πλευράς επειδή στο νέο Δόγμα Εθνικής Ασφαλείας, που υιοθετήθηκε πρόσφατα από την Τουρκία, εξακολουθεί να υφίσταται η απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας, σε περίπτωση που επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Πάντως, οι επιτελείς του ΓΕΣ επισήμαναν τον κάλο επίπεδο στις σχέσεις των αρχηγών Στρατού Ελλάδας και Τουρκίας, το οποίο εμπεδώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στρατηγού Γιασάρ Μπουγιούκανιτ στην Αθήνα. Την 1η Νοεμβρίου, υπήρξε μάλιστα επικοινωνία των στρατηγών, κατά την οποία ο κ. Ντούβας ενημέρωσε τον Τούρκο ομόλογό του για την αδυναμία του να επισκεφθεί την Αγκυρα.

ΓΙΑ TO ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ

Διαβεβαιώσεις Πετραλιά

Δεν τίθεται ζήτημα στατικότητας και εξ αυτού ασφάλειας για το κοινό από τη στέγη του Ολυμπιακού Σταδίου. Τη διαβεβαίωση έδωσε χθες στη Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτού του Συνασπισμού κ. Αθ. Λεβέντη. «Το στέγαστρο Καλατράβα, πέρα από πρωτοφανή παγκοσμίως κατασκευή και σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Αποκαταστάσεις γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται με τη συμμετοχή και παρουσία τόσο του δημιουργού, όσο και των δημοσίων ελεγκτικών οργάνων, αλλά και των πλέον εξειδικευμένων διεθνών οίκων», γνωστοποίησε η κ. Πετραλιά, σημειώνοντας ότι η ανάδοχος εταιρεία «Ακτωρ» με δικά της, ούτως ή άλλως, έξοδα έχει αναλάβει τις αποκαταστάσεις αυτές. «Γι’ αυτό άλλωστε», συμπλήρωσε, «δεν έχει παραληφθεί ακόμη το έργο».

ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ»

Ερώτηση Μάνου

Την υποχρέωση όλων των εταιρειών που απασχολούν περισσότερα από 50 εργαζομένους να προσλαμβάνουν και άτομα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα υπενθυμίζει με ερώτηση που κατέθεσε στους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης ο κ. Στ. Μάνος. O ανεξάρτητος βουλευτής επικαλείται το νόμο 2643/98 ο οποίος ρητά καθιερώνει την υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων και φορέων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να προσλαμβάνουν σε ποσοστό 8% «προστατευόμενα άτομα» (πολύτεκνους, άτομα με ειδικές ανάγκες, μέλη της εθνικής αντίστασης, αναπήρους πολέμου κ.λπ.). «Μολονότι ψηφίστηκε προ επταετίας, το υπουργείο Απασχόλησης έδειξε περιορισμένη επιμέλεια στην εφαρμογή του», υποστηρίζει ο κ. Μάνος και καλεί τους κ. Γ. Αλογοσκούφη και Π. Παναγιωτόπουλο να δημοσιοποιήσουν πόσα προστατευόμενα άτομα τοποθετήθηκαν από τις αρχές του χρόνου στην Ολυμπιακή Αεροπορία, τη ΔΕΗ, τον OTE αλλά και γενικότερα σε όλες τις επιχειρήσεις και τους φορείς, που απασχολούν περισσότερους από 50 εργαζομένους.

ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ

Απολογίες για τη ΔΕΚΑ

«Στόχος μας δεν ήταν η στήριξη του δείκτη εν όψει εκλογών αλλά η στήριξη των συγκεκριμένων μετοχών εν όψει κρατικοποιήσεων». H παραπάνω φράση απετέλεσε κοινό τόπο στις απολογίες των πρώην μελών του Δ.Σ. της ΔΕΚΑ, που κατηγορούνται για απιστία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. «Επρεπε να διατηρηθεί η αξία των επιχειρήσεων. Επρεπε να υπάρξει εμπιστοσύνη από το επενδυτικό κοινό», είπε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΚΑ κ. Ιω. Κουσουλάκος, προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε την τάση, απλώς προσπαθήσαμε να μειώσουμε τις διακυμάνσεις γιατί όταν υπάρχουν αυτές προσελκύονται κερδοσκόποι». O κ. Γ. Νώτης πρώην μέλος του Δ.Σ., ο οποίος παραιτήθηκε τον Μάιο του 2002, λόγω συμπλήρωσης χρόνου εργασίας, επεσήμανε ότι ειδικά εκείνος δεν είχε κανένα λόγο να στηρίξει τον δείκτη με στόχο προεκλογικά παιχνίδια δεδομένης της συνταξιοδότησής του. O κ. Μανεσιώτης διευκρίνισε ότι την επίμαχη περίοδο που η ΔΕΚΑ αγόραζε τις συγκεκριμένες μετοχές ουδείς είχε εκφράσει αντιρρήσεις, ούτε οι εφημερίδες είχαν γράψει σχετικά, ασκώντας κριτική. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι απολογίες των κ. A. Σάγου, M. Παπαδονικολάκη, και Γ. Καλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή