H συνέντευξη έχει εγγυήσεις διαφάνειας

H συνέντευξη έχει εγγυήσεις διαφάνειας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H καλύτερη απόδειξη για την ορθότητα της πολιτικής μας είναι η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ, η οποία χαρακτηρίζει την περίοδο του 2004 ως την καλύτερη της δεκαετίας. H αξιωματική αντιπολίτευση το μόνο που κάνει είναι να διαστρεβλώνει συστηματικά και να παραπλανά, βλέποντας στις κατηγορίες περί φαυλότητας το δικό της παρελθόν». Την απάντηση αυτή έδωσε χθες, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης Προκ. Παυλόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Νικ. Σαλαγιάννη, η οποία είχε ως αντικείμενο το θέμα της περίφημης συνεντεύξεως κατά τις προσλήψεις.

«Αδιάβλητη»

«Η συνέντευξη που εμείς νομοθετήσαμε είναι αδιάβλητη, αφού την εισηγήθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κ. Γ. Βέης, τον οποίο εσείς είχατε τοποθετήσει. Και έχει τις εγγυήσεις διαφάνειας, αφού προβλέπεται μόνο στις περιπτώσεις διαγωνισμών με μοριοδότηση και εφόσον μόνον το θέλει το ΑΣΕΠ και διενεργείται από το ίδιο», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι οι ενστάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, τις οποίες υιοθέτησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν αφορούν τη συνέντευξη που νομοθέτησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, το οποίο ήδη προσαρμόστηκε στις υποδείξεις του Δικαστηρίου και βασίζεται στη νομοθεσία επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα επί υπουργίας κ. Γ. Ρωμαίου. «Αρα, τις δικές σας συνεντεύξεις έκρινε», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο κ. Σαλαγιάννης, από την πλευρά του, έκανε λόγο για ταπείνωση του ΑΣΕΠ από την κυβέρνηση και χαρακτήρισε τον νέο θεσμό των συνεντεύξεων ως εκκολαπτήριο και θερμοκήπιο  διαμεσολάβησης και φαυλότητας. «H φαυλότητα είναι το χαρακτηριστικό των ημερών σας, όταν βάζατε κόσμο από πόρτες και παράθυρα και τους οδηγούσατε ομήρους ώς τις εκλογές», ανταπάντησε ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή